REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A parcat pe contrasens ca să ajungă copilul la școală! Video

A parcat pe contrasens ca să ajungă copilul la școală! Video

Victor ROTARU 9 noiembrie 2023 | 00:00 2186

Este cunoscut faptul că mulți părinți sunt din ce în ce mai protectivi, atunci când vine vorba de „jonglat” în trafic dimineața, atunci când trebuie să-și lase copiii la școală, iar traficul e foarte intens. Numai că, unii șoferi sunt și comozi, și preferă să-și lase odraslele, dacă se poate, în poarta școlii. Iar dacă nu, încurcă circulația, să fie cât mai aproape de intrare. Miercuri, 8 noiembrie a.c., un părinte a parcat autoturismul pe contrasens, pentru a-și lăsa copilul cât mai aproape de intrarea în unitatea de învățământ, încurcând circulația în zonă.

A parcat pe contrasens ca sa ajunga copilul la scoala! VideoParcarea părintelui

Tot mai mulți șoferi sfidează legile de circulație, fie că vorbim despre parcări neregulamentare, poate din comoditate sau din lipsa locurilor de parcare, sau pentru că se gândesc la binele celor mici. Părinții sunt din ce în ce mai grijulii cu fiecare generație care trece, ceea ce nu este un lucru rău, însă, de multe ori, sunt peste limita... legii. Un părinte și-a lăsat copilul la școală, parcând neregulamentar pe contrasens, încurcând și ceilalți participanți la trafic. Situația s-a întâmplat miercuri, 8 noiembrie, pe Strada Viorelelor, chiar în fața Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. 

A parcat pe contrasens ca sa ajunga copilul la scoala! VideoParcarea părintelui

Oare nu există poliție Națională. Dar cea Locală? Nu e de mirare că fiecare își face propriile reguli în zonă. De foarte mult timp nu a mai fost văzut un echipaj de poliție.

Cât este amenda pentru parcare neregulamentară în 2023

În 2023, punctul de amendă rămâne îngheţat la 145 de lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

A parcat pe contrasens ca sa ajunga copilul la scoala! VideoParcarea părintelui

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde. În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plozii de azi, fatalaii de maine! Uite asa cu ajutorul parintilor imbecili, acesti copii ratati o sa ajunga niste adulti pampalai care o sa se sperie si de propria umbra!
0
0
Ala care a facut treaba asta,daca nu e imbecil sau ignorant,sau nesimtit,e politist sau are pile pe la politie! Stie ca nu Ii face nimeni nimic! Un om normal nu face asa ceva!ma uit dimineata,parcari aiuristice,in mijlocul strazii,nu respecta 5 m dd la colt,in intersectie...ce mai....debandada si nesimtirea! Deci...asa parinti,asa copii....
7
1
Prostia parintzilor si fudulia astora strica si caracterul copiilor lor sau nashte monshtri cum a sups cineva in alt context,lasatziva mai idiozilor copii sa mearga singuri la shcoala caci nu sunt la cresha sau gradinitza,dar daca copii voshtri sunt nishte pampalai atunci avezi dreptate sa ii ducetzi la shcoala cu mashina caci ei cum ies din casa sunt pierdutzi,nishte aerieni care nu shtiu in ce directzie sa mearga.
6
0
Aceasta este rezolvarea problemelor din trafic
10
0
S-a vazut clar diferenta in trafic, in vacanta! Toata nenorocirea din trafic,in orele de varf, se datoreaza acestor permutari scolare, marea majoritate nu vai invata la scolie din cartier,acolo unde pot merge pe jos, nuu....trebuie dusi acolo unde au auzit ei parintii ca se invata bine ! Degeaba, tot p****i vor ramane, si niste neadaptati....cu plimbarile si cocoloseala asta exagerata !
16
0
La haosul care este in trafic bine a făcut. Este o nenorocire toata Constanta din cauza unui primar haotic de care abia aștept să scap prin vot contra PSD și PNL susținătorii celui mai slab primar din istoria acestui oras
4
15
Plozii habar n-au sa ajunga la scoala fara masina parintilor... Vinovati sunt parintii! Abonament la autobuz si gata!
20
1
Distanta dintre bancile din clasa sa fie de minim 2 m domne, sa poata intra oamenii cu masinile sa-si lase odrasla direct in banca si neaparat scuter electric pentru iesitul la tabla
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016