REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

A prins o finanțare de 2,5 milioane de euro pentru o platformă cu cryptomonede

A prins o finanțare de 2,5 milioane de euro pentru o platformă cu cryptomonede

Replica API 20 iunie 2022 | 00:00 5475

Un tânăr din Constanța a dat lovitura vieții sale, după ce a primit o finanțare de 2,5 milioane de euro pentru o platformă de plăți cu cryptomonede pe care a fondat-o în Olanda, alături de un bulgar și un olandez.

Andrei Văleanu a făcut liceul în Constanța și s-a mutat în 2011 în Olanda, pentru a studia Dreptul Internațional la Haga. Ulterior, constănțeanul a făcut și un masterat în Drept European, la Leiden, scrie Profit.

În Olanda, tânărul a lucrat în zona juridică pentru companii din sectorul financiar. Printre altele, Andrei Văleanu a lucrat la Uber Money, un serviciu fintech pentru șoferii și curierii companiei americane de transport la cerere și livrări prin aplicație.

Bani de la un fond care a mai investit în trecut și în giganți precum Facebook, Revolut sau Trivago

În februarie 2022, constănțeanu Andrei Văleanu, alături de olandezul Alex Schoonkind și bulgarul Konstantin Indjov, a deschis startup-ul crypto Fung, la Amsterdam. Practic, este vorba despre o platformă crypto-nativă, care oferă servicii reglementate de plăți cu criptomonede și bani convenționali, în sistem unificat.

Zilele trecute, afacerea tânărului constănțean a primit o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de euro, printre investitori numărându-se și un mare fond de investiții, Global Founders Capital, care a mai finanțat în trecut companii ca Facebook, Revolut, Canvas au Trivago.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiu cat a tras sau nu prin vena, dar a lucrat in zona juridica pentru companii din sectorul financiar. Plus ca totusi a obtinut finantarea aia si asta spune mult despre el si echipa din care face parte. Bula speculativa a fost si va mai fi si in imobiliare, actiuni, etc. E normal sa faci profit daca se poate.
0
0
Mars puncte puncte este mai smart fata de tine.. Lasa invidia
0
0
cu comentariul 2 ,eu cred ca tie tie foame ca ti au cazut monezile in cap si te ai apucat sa injuri oameni si sa le spui ca nu au un ban in buzunar doar pentru ca isi spun parerea! esti pierdut prietene 99 la suta din crypto dispare ca vorba lu primu coment,bule, gata cu vrajeala ,a trecut sezonu cum s ar spune . cum spune si in articol omu..olanda..bau bau tras mult pe nas, omu viseasza stai chill ai pierdut asta e nu te mai enerva pe oameni aiurea..mai iati niste bit coi si cumaparati o paine sa vedem daca poti.
0
0
trebuie bagat la puscarie valeanu jegu ala drogat
0
0
ce ai cumetre?ti-a cerut tie ceva baiatu asta?lasa omu in pace ma saracule si vezi ti de negreala de sub unghie.vezi ti de saracia ta si de viata ta de asistat social. comentezi ca un p***t fara sa citesti si fara sa ai habar.ai in buzunar 2 fise de 50 de bani si te gandesti sa iti iei o franzela de la lidl si asta are capacitatea sa obtina finantare de 2 .5 milioane de dolari. asta e diferenta dintre el si tine.tu un amarat ala masterand in drept european.
0
0
cu vrajeala si cu bulele speculative
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513