REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
21.4° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

A transformat autostrada în pistă de Formula 1. Video

A transformat autostrada în pistă de Formula 1. Video

Andreea VLAICU 3 septembrie 2024 | 00:00 237

Un șofer aflat la volanul unui Mercedes a fost recent surprins încercând să evite aglomerația de pe autostradă, circulând pe banda de urgență, o practică tot mai des întâlnită în perioadele aglomerate. Acest conducător auto a ignorat regulile de circulație, probabil din dorința de a câștiga timp sau de a ocoli traficul blocat cauzat de aglomerația specifică sezonului de vacanță.

A transformat autostrada in pista de Formula 1. Video

Un șofer aflat la volanul unui Mercedes a fost filmat de camerele de bord în timp ce folosea banda de urgență pentru a depăși două TIR-uri de pe autostradă. Într-o zi obișnuită de luni, când traficul nu era foarte aglomerat, după cum se poate vedea și-n imagini, șoferul a decis să iasă să accelereze pe banda rezervată exclusiv vehiculelor de intervenție.

Astfel de comportamente sunt deseori văzute ca o dovadă de nerăbdare și lipsă de respect față de ceilalți conducători auto, dar mai ales față de normele de circulație. Această conduită nu doar că încalcă legile rutiere, dar crește semnificativ riscul de accidente pentru toți cei aflați pe autostradă.

Mai mult, utilizarea abuzivă a benzii de urgență aduce cu sine un pericol major de accidente. Această bandă este destinată strict pentru intervențiile de urgență, cum ar fi ambulanțe, pompieri sau poliție, și utilizarea ei în alte scopuri poate pune în pericol viețile participanților la trafic. 

A transformat autostrada in pista de Formula 1. Video

Vehiculele oprite din cauza defecțiunilor tehnice, a unor pene de cauciuc sau alte urgențe rutiere pot fi lovite de șoferii care circulă cu viteză pe banda de urgență, conducând astfel la coliziuni severe. Din acest motiv, autoritățile insistă permanent asupra importanței menținerii libere a acestei benzi, mai ales în condiții de trafic intens sau în perioadele de vacanță, când riscul de accidente este amplificat. Dar cine să audă?!

Ce riscă șoferul?

Șoferul riscă acum o amendă semnificativă și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă determinată, conform legislației rutiere din România. Pe lângă sancțiunile legale, astfel de acțiuni atrag adesea critici și nemulțumiri din partea celorlalți șoferi, care respectă regulile și înțeleg importanța păstrării benzii de urgență pentru situațiile critice.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate aratati si cum stau leprele astea de soferi de TIR in paralel pe autostrada si nu poti depasi ca...deh.......ei sunt mari.........nu ai ce sa le faci!
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516