REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A treia zi de proteste la maternitatea din Botoșani! Sute de oameni au cerut dreptate după moartea Alexandrei

A treia zi de proteste la maternitatea din Botoșani! Sute de oameni au cerut dreptate după moartea Alexandrei

Andreea CONDURACHE 23 august 2023 | 11:28 1125

Sute de oameni s-au adunat în fața maternității din Botoșani, pentru a treia zi la rând, cerând dreptate după moartea Alexandrei. Oamenii au protestat față de medicii care ar fi lăsat-o pe tânăra de 25 de ani să agonizeze o noapte întreagă, până la moarte. Au fost aduse flori și aprinse candele în memoria tinerei.A treia zi de proteste la maternitatea din Botosani! Sute de oameni au cerut dreptate dupa moartea Alexandrei

În urmă cu aproximativ o săptămână, Alexandra a ajuns la spital cu dureri și hemoragie. Era însărcinată în luna a treia. După o perfuzie și un set de analize, ea ar fi fost ignorată de medici toată noaptea, deși le-a transmis mesaje în care spunea că are dureri cumplite.

Medicii legiști au stabilit că tânăra a murit din cauza unei infecții provocate de sarcina oprită din evoluție.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani a suspendat personalul medical care era de gardă în seara în care femeia a ajuns la maternitate.

Potrivit raportului preliminar întocmit de DSP Botoșani, Alexandra nu a beneficiat de îngrijiri medicale timp de aproape șapte ore. Tânăra a fost internată la ora 23,30 cu "sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de "sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră, observație anemie secundară". Inspectorii sanitari au stabilit că "de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedeti si aici la spitalul judetean, ce se intampla la urgente! Idem!
2
0
Era azi un articol pe undeva ...5 mil romani platesc asigurari medicale, dar de beneficiat beneficiaza peste 17 mil! Pt asta d c nu protestam? Unii platim, parazitii beneficiaza!
5
0
Foarte urat din partea cadrelor medicale de la spital care nu i-au acordat ajutorul!Cei care au fost de garda si nu au ajutat-o ar trebui sa li sa interzica sa mai profeseze!Cu siguranta daca ar fi cotizat ar fi ajutat-o!RUSINE!
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016