REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
29.4° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

A vrut Patriarhul Daniel să-l PEDEPSEASCĂ pe ÎPS Teodosie? Mesajul lui ÎPS Calinic

A vrut Patriarhul Daniel să-l PEDEPSEASCĂ pe ÎPS Teodosie? Mesajul lui ÎPS Calinic

Replica API 7 ianuarie 2021 | 00:07 7364

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, i-a transmis lui ÎPS Teodosie că este oricând binevenit să slujească la mănăstirea pe care prelatul de la malul mării a ctitorit-o pe meleagurile natale, la Dorna Arini, chiar dacă lăcașul a fost trecut din jurisdicția Arhiepiscopiei Tomisului în cea a Sucevei. Mesajul vine în contextul unor discuții potrivit cărora mănăstirea și baza de tratament aferentă de la Dorna Arini i-ar fi fost luată lui ÎPS Teodosie de către Patriarhul Daniel pentru a-l pedepsi astfel pentru atitudinea sa de multe ori contrară poziției oficiale a Bisericii Ortodoxe Române.

ÎPS Calinic a ținut însă să infirme zvonurile cu privire la presupusele ”represalii” dictate de Patriarhul Daniel împotriva lui ÎPS Teodosie, precizând că mănăstirea și complexul cu funcții de cazare au intrat în jurisdicția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților încă de acum mai bine de 10 ani.

ÎPS Calinic

În plus, nu poate fi vorba despre vreo rupere a relațiilor dintre bisericile din Suceava și cea din Constanța, ÎPS Calinic spunând că ÎPS Teodosie este oricând binevenit să slujească în orice parohie din nordul Moldovei.

„Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, după cum reiese din acte, a fost în perioada 2000-2009 sub jurisdicția Arhiepiscopiei Tomisului, însă, din 2009, se află sub ascultare în jurisdicția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, în calitatea sa de ctitor al acelei mănăstiri, trebuie cinstit cum se cuvine la slujbele Bisericii. Dacă atunci când vine acasă (după cum se știe, este originar din aceste locuri), dorește să slujească la ctitoria sa, sau acolo unde foștii săi colegi sau studenți îl invită, acest fapt nu face decât să mă bucure. Secerișul este mult în eparhie și, ca atare, prezența oricărui ierarh canonic hirotonit la slujbele din parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților este o necesitate. Cât despre celelalte amintite în respectivul articol, baze de tratament, firme și fundații, fiind private, nu ține de competența mea să judec”, a declarat ÎPS Calinic pentru site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

ÎPS Calinic: ”La Dorna Arini mă interesează doar mănăstirea”

ÎPS Calinic a spus că baza de tratament nu e un subiect de interes pentru el,

„La Dorna Arini mă interesează doar mănăstirea și personalul din obștea acelei mănăstiri. În rest, faptul că lângă mănăstire există o bază de tratament, chiar dacă este privată, ar trebui să ne bucure, mulțumind ctitorilor”, a conchis Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Surse bisericești au vorbit în ultimele zile despre faptul că Patriarhul Daniel încearcă să-l pedepsească pe ÎPS Teodosie, deranjat de desele derapaje ale Arhiepiscopului Tomisului, care ajunge cu regularitate în atenția publică prin atitudinea sa sceptică la adresa măsurilor de protecție impuse de autorități în contextual pandemiei Covid-19.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Penetrat anal si gata Ii pedeapsa Adiiiinca cum ii place
1
0
de unde a avut asa multi bani acest Teodosie zis si Mache , sa construiasca asemenea hotel,restaurant ? a verificat careva ? incasarile facute pina acuma au mers in buzunarul sau ca de obicei.Asta escroc nu gluma.
4
2
Sami fac schiuri din coastele lu mata de proasta ce esti. Tia spalat si tie creierii spagoveanu
3
1
Nu am fost doamna OLGA! Poate mergem amandoi
1
0
Mache este numele de turnator la securitate de pe timpul lui Ceausescu al lui Theodosie,nu este o scorneala ci asa scrie in arhivele securitati facute publice dupa 1990,este la fel ca si Traian Basescu alias Petrov si alti oameni politici,episcopi sau preoti.
7
2
Daca nu ai fost la Dorna Arini unde este un modern si luxos complex in care poti fi adapostit in conditii superbe cu 30 de lei pe noapte patul degeaba faceti aceste comentari urate si unde complex-ul Balnear are cele mai bune conditii. Teodosie nu pleaca cu ele in rai le lasa aici la Dorna.Prostilor.
5
9
Conducerea tarii trebuie sa faca ordine in biserica romina fara frica si cu multcuraj !--_--inclusiv sa-i taxeze ca pe orce institutie si ca pe fiecare cetatean romin -----Biserica nu-i stat in stat !
13
4
gata a bagat raka si in byseryk asta este yn ynteresul lor kyne a skrys akest artykol este necrestyn may mult k syguranta nymeny dyn byseryk yn afara de ips Teodosye nu sa rydykat ymp guvernuluy sy sa tyna partea krestynylor sy may mult k sygur asta este motyvul kare sta la baza karantyney yn cta kum nu esty de akord k ey gata este fakut vrayste yn presa sau televyzyuny may ales dak esty pers publyk
0
14
Bagati banii in cutia milei sa mai ridice astia ceva hoteluri .Lasati-va nepotii nemancati dar bagati bani in popi
15
3
IPS Teodosie stie bine ca nu o sa ia cu el nimic cand pleaca la ceruri, dar a lasat ceva in urma lui, fata de altii care lasa doar praf in ochii lumii. Asa se ne ajute Dumnezeu ! Amin !
8
23
Piei satana, PREACORDITUL TEODOSIE este dracu gol.
19
11
sa il iau de barba si sa-i bag pula toata impreuna cu coaiele in gura ca sa-l vindec de gajiala ! Lepra dracului !!!
15
12
Un violator de minori, asa specimen numai la noi apare sa tina o bazaconie pe malul marii. Natie de inapoiati.
17
14
de asta nu doreste cresterea nivelului educatiei in Romania! biserica are nevoie de oameni prosti, needucati, care sa cotizeze non stop, ca oile, sa asculte de popi! jigodiile astea lacome, sunt mana in mana cu politicul, recte psd, de aceea talharul teodosie sfideaza legile! pacat ca autoritatile nu aplica legea, asa pierd respectul poporului! romanii doresc ca BOR sa plateasca taxe si impozite ca noi toti!
23
7
Doamne ajuta !
8
8
Teodosie vrea sa faca toata lumea numai cum vrea el indiferent de legi, regulamente sau ierarhii. De asta e certat cu toata lumea, de la universitate si autoritati locale la BOR, si nu il suporta nimeni
24
5
O gramada de javre neomarxiste printre comentatorii de mai jos.
9
14
A venit in Dobrogea sa parjoleasca de bani, sa creasca bugetul personal in Moldova prin banii turistilor din Dobrogea care merg acolo pentru turism de intretinere si relaxare.
25
4
E sarac BOR-ul? Ca sa vedeti cui ii doneaza guvernul bani si ii scuteste de impozite. Apropo, ati vazut vreodata vreun popa sarac?
29
2
Georgica asta te fute si acum
8
3
De ce i se spune Mache??
13
3
Cainii latra, ursul merge!!! El isi vede de treaba lui si sa pisat pe toti. Noi suntem prostii ca nui dam la mwie. Dar cum il slujesc ceilalti, cind il vad asa nenorocit!!! Anaf-ul, curtea de conturi, institutiile de control ce zi?
30
8
Constanteni, acolo s-au dus banii vostri, Mache si-a facut manastire si statiune turistica in locurile natale. Voi ramaneti cu lingurita de impartasanie, carele cu boi, Boboteaza in 2 zile si Pastele de Inaltare. Sper sa va dati seama ca Mache si-a creat o Biserica paralela si voi ati devenit sectanti
39
8
Am o nelamurire, eu stiam ca in Ro exista o singura biserica ortodoxa, cei doi sefi vorbesc fiecare de bisericile lor. Si, dupa cate stiu eu, aceste biserici sunt ale comunitatii, sunt construite de enoriasi, nu a venit Mache sau Calinic cu bani acasa si si-au facut biserici. Ca ei le-au transformat in SRL-uri este alta treaba
36
2
Marsh ma dute dracu de rasculat, sigur esti taximetrist sau asistat social ca astia au creierul odihnit si pot sa debiteze asa tampenii.
32
10
Bravo Teodosie! Ba e singurul ba javrelor care are curaj sa spuna ce gandeste. Restu voi pizdelor stati cu masca pe muie si mancati dezinfectant cu paine pentru ca sunteti prosti. Ati devenit sclavi si oligofreni, nu mai aveti libertate, va place sa fiti batjocorati. Asa sa ramaneti si dupa minciuna asta de gripa. Sclaveti si cu masti pe muie. Pentru totdeauna
15
58
Teodosie, un escroc, un nesimtit, un profitor ordinar care isi bate joc de masa de babe si spalati pe creieri care inca ii pupa poalele. Tineretul s-a desteptat , nu mai pune botu la behaielile popii si asta il dispera pe nesimtit. Pulica banuti in viitorul apropiat pt popi ! Pt preoti , e cu totul alceva, dar mai sunt putini cei care impartasesc cu adevarat Credinta.
55
18
in cur de IPS Teodosie...Zdrentele dracului cand Orban catelul spalator a lui KWJ tragea chefuri si ciocane prin guvern si pe la vila lac 3 ati uitat?.Chiar pe cei de la fosta "vacanta mare " nu ii luati cu DUBA ca ia deranjat pe vela,arafat,si kwj ?.
17
39
Cand te cheama ciubotea, n-ai ce pretentii sa ai. Il pisa Teodosie in freza.
16
15

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620