REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

A vrut să construiască pe litoral cel mai înalt bloc din România, dar a intrat în insolvenţă

A vrut să construiască pe litoral cel mai înalt bloc din România, dar a intrat în insolvenţă

Andreea POPA 21 septembrie 2023 | 00:00 21107

Cătălin Scripcaru, investitorul imobiliar care vrea să ridice în Olimp cel mai înalt bloc din România - un turn cu 28 de etaje și 180 de locuințe de vacanță, a cerut insolvența uneia dintre firmele sale, prin care dezvolta un alt proiect rezidențial în stațiunea din sudul litoralului. Afaceristul susține că prin insolvența companiei Vogh Olimp se pune la adăpost de constructorul care a intrat în faliment și vrea să pună ipotecă asupra complexului. Pe de altă parte, Vogh Olimp SRL a raportat în 2022 datorii de peste 92 de milioane de lei.

A vrut sa construiasca pe litoral cel mai inalt bloc din Romania, dar a intrat in insolventaCătălin Scripcaru

Tribunalul București va judeca pe 29 septembrie 2023 dosarul în care debitorul Vogh Olimp SRL își solicită insolvența, o mutare menită să pună compania la adăpost de demersurile unui partener de afaceri intrat deja în faliment. 

Cel puțin așa susține pentru Profit investitorul Cătălin Scripcaru: „Am apelat la un mecanism legal pentru a ne apăra împotriva abuzurilor antreprenorului general, care a inițiat o acțiune de ipotecă legală, o practică destul de cunoscută în piață. 

Ca să putem finaliza procesul de vânzare-cumpărare a apartamentelor antecontractate, liber de sarcini, am apelat la acest mecanism de protecție. Majoritatea clienților cunosc și înțeleg situația. În cadrul procesului de insolvență vom putea vinde cumpărătorilor apartamentele antecontractate. 

Legea insolvenței se extinde mai mult decât practica obișnuită în cazul incapacității de plată și te protejează și în astfel de cazuri. Deocamdată am depus cererea de intrare în insolvență și sperăm ca în următoarele luni să încheiem acest episod“.

Afaceristul spune că are deja antecontractate 70% din cele 166 de apartamente pe care le va găzdui blocul cu 12 etaje pe care îl ridică prin proiectul Vogh Olimp.

A vrut sa construiasca pe litoral cel mai inalt bloc din Romania, dar a intrat in insolventa

Turnul cu 28 de etaje, un proiect de 20 de milioane de euro

Constructorul SID International Construct SRL din București, deținut de Ciprian Dumitrașcu, este în insolvență din 2021, dar a raportat pentru 2022 cele mai mari afaceri din istoria sa- 57,2 milioane lei- cu un profit net de peste 580.000 lei, dar și datorii de peste 19 milioane lei.

Pe de altă parte, Vogh Olimp SRL a declarat pentru anul trecut o cifră de afaceri 0 și pierderi de circa 690.000 lei, dar și cu datorii uriașe: 92,35 milioane lei.

Cele două firme se confruntă deja într-o speță în care antreprenorul SID International Construct a dat în judecată Vogh Olimp, căreia îi construiește blocul din Olimp, pentru neplata unor datorii. Tribunalul București a stabilit în acest caz un prim termen de judecată pe 5 decembrie 2023.

Mai mult, aceeași SID International Construct a cerut și falimentul debitoarei Vogh Olimp, într-un alt dosar înregistrat la Tribunalul București, cu prim termen de judecată pe 13 octombrie 2023.

Revenind la Cătălin Scripcaru, acesta se promovează ca fiind investitorul care vrea să schimbe fața sudului litoralului. Pe lângă Vogh Olimp, afaceristul vrea să ridice și un bloc cu 28 etaje, un proiect cu o valoare estimată de 20 de milioane de euro. De asemenea, Scripcaru dezvoltă și proiectul Galileo, tot în Olimp, precum și un complex în Neptun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cin' va pune sa cumparati pan'nu e gata apartamentul ori casa ? Teapa sa luati daca asta cautati. Si odata cu voi teapa sa ia si "investitorii imobiliari"
0
1
In iunie se lucra in ritm de melc la nivelul fundatiei blocului de 28 etaje iar in septembrie, Toata fundatia era acolerita cu pamant si activitatea era zero barat.
4
0
E bula imobiliara, sunt speculanti care tin pretul sus... Am ajuns mai scump ca la New York si Miami
6
1
fraieri aia care cumpara apartamentele.Pe frumosul nostru Litoral.Hai cu tsunamiii
6
2
s-au bagat unul pe altul in faliment. bine ar fi sa nu fi vindut anticipat, sa nu fi luat bani de la oameni.
9
1
Oamenii de afaceri impreuna cu localnicii din Neptun Olimp daca nu se trezesc mai repede unii o sa le transforme statiunile intr o noua asa zisa favela Mamaia nord care este de fapt Navodari Sud bloc in bloc. Iar hotelurile cu traditie isi vor pierde clientii in favoarea apartamentelor AiR bnp care nu platesc taxe la stat , chirie la n***u iar turistii sunt cam limitati doar ca migreaza anul asta aici la anul la eforie . Asa ca treziti va si limitati constructiile haotice fara parcari , cereti ordonanta de urgenta sa nu se mai construiasca in padurea comorova sa se protejeze Staiunile care au mai ramas printr o anumita arhitectura fara bloc in bloc ca altfel dispareti dupa harta cum a disparut Mamaia . Faceti protest numai faceti ceva pt ca unii zic ca fac investitii si ridica statiunea , dar nu sunt investitii benefice defapt multi speculeaza momentul , altii spala bani si turismul dispare la aparitia de mastodonti de beton ingramaditi unul in altul .
32
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016