REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
21.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

ABADL, DEMERSURI pentru amenajarea LACULUI TECHIRGHIOL

ABADL, DEMERSURI pentru amenajarea LACULUI TECHIRGHIOL

Replica API 3 octombrie 2021 | 00:33 1912

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral intenționează să realizeze studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Lucrări de protecție Lac Techirghiol, etapa a III-a”. Despre ce este vorba? Ei bine, ABADL dorește să îmbunătățească standardele de viaţă ale populaţiei şi standardele de mediu şi de implementare a infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, cum este și cazul Lacului Techirghiol. Pentru acest proiect, ABADL pune la bătaie peste 100.000 lei.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral caută o firmă care să se ocupe de realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Lucrări de protecție Lac Techirghiol, etapa a III-a”. De precizat este faptul că lacul este important pentru cei de la ABADL care a tot făcut demersuri pentru protejarea obiectivului de interes internațional. Vă reamintim că în urmă cu un an, nivelul apei din lac începea să scadă îngrijorător de tare din cauza temperaturilor extrem de ridicate, specialiștii ABADL monitorizând frecvent evoluția nivelului de apă din lac.

Detalii pe acest subiect puteți citi aici: Este lacul TECHIRGHIOL în PERICOL de SECARE?

Care este scopul studiului dorit de ABADL?

Obiectul contractului scos la licitație îl constituie prestarea serviciilor de proiectare de reactualizare a Studiului de Fezabilitate cu scopul de îmbunătăţire a standardelor de viaţă ale populaţiei şi a standardelor de mediu şi de implementare a infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, proiectul contribuind substanţial la îndeplinirea angajamentelor de aderare a României la UE cu privire la protecţia mediului. Obiectivele specifice ale proiectuluisunt: obiectivul lucrărilor prevăzute în Etapa a III a este de colectare şi evacuare gravitaţională a afluxului de apă dulce provenite din scurgerile de suprafaţă şi subterane din lacul Techirghiol şi evacuarea acestora în mare, în vederea îmbunătăţirii şi menţinerii calităţilor terapeutice ale nămolului şi a salinităţii acestuia; lacul Techirghiol constituie cel mai important centru de tratament balneologic din ţară şi cel mai important producător de nămol terapeutic din Europa, iar valoarea terapeutică a apei şi nămolului a fost dobândită datorită condiţiilor de formare şi de evoluţie, în care factorii de mediu şi ecosistemul lacului au evoluat în condiţii naturale; protecţia şi îmbunatăţirea calităţii mediului şi a standardelor de viaţă.

Valoarea totală estimată a contractului este de 165.000 lei.

Cine poate decide în acest contract?

Persoanele cu funcție de decizie in cadrul Autoritatii Contractante, in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire sunt urmatoarele: Paul Cononov – director, Nicușor Buzgaru – director tehnic, Adela Mihalcea- director economic, Constantin Sava – șef birou Achiziții, Georgiana Grigorescu - șef birou Juridic, Anamaria Bălan - consilier juridic, Aura Lavru, Simona Nicolae - birou Achiziții, dar și alții. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 01 noiembrie 2021, ora 15:00.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca a fost zdreanta de Georgiana in comisie e clar…. A mai facut o combinatie sa isi mai scoata din bani pentru “credite”… alo, DNA, pe la ABADL cand treci? Mai ales pe la juridic! colcaie combinatiile c****i aleia de a ajuns sefa sugand p**a, amanta directorilor si angajatilor de rand. “Imaginea” institutiei.
0
0
ABDL sa refaca malul care lau distrus la nisipare,nu se poate la 2 metri de mal sa fie geamandura
0
0
Il amenajem si strainii fura namolul. Cum sa exporti cel mai bun namol din Europa? A analizat cineva modul cum s-au lust licentele de exploatare? Ai?
0
0
Un mare rahat! Lacul a ajuns o baltoaca plina cu cacati si tampoane plutitoare
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118