REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
30.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

ABERAȚIILE lui ZAIF din Tomis Plus, mai TARI decât PREVEDE LEGEA!

ABERAȚIILE lui ZAIF din Tomis Plus, mai TARI decât PREVEDE LEGEA!

Replica API 25 iunie 2021 | 23:36 3546

Locuitorii din cartierul Tomis Plus s-au trezit peste noapte că sunt buni de plată, după ce au fost înştiinţaţi că pe conducta de alimentare cu apă a apărut o avarie. Tomis Development SRL, administrată de Daniel Zaif, a notificat mai multe asociaţii de proprietari că trebuie să suporte costurile de remediere a avariei, dar şi contravaloarea pierderilor de apă întrucât conducta nu este proprietatea societăţii. Locuitorii sunt revoltaţi şi susţin că acest lucru este o aberaţie cărora nu se vor supune.

Locuitorii, buni de plată

O parte a locuitorilor din cartierul Tomis Plus, mai exact asociaţiile de proprietari şi cei care au imobile situate pe parcelele 289 şi 287, au primit o notificare pe data de 23 iunie prin care au fost înştiinţaţi de apariţia unei avarii pe conducta de alimentare cu apă din zona Vişenescu, iar obligativitatea reparaţiei intră în sarcina tuturor celor care sunt racordaţi la ea. “Prin prezenta, societatea comercială Tomis Development SRL, prin reprezentantul său Zaif Daniel, vă aducem la cunoştinţă apariţia unei avarii pe conducta de alimentare cu apă din zona Vişenescu şi obligativitatea reparaţiei care intră în sarcina tuturor celor care sunt racordaţi la ea, respectiv asociaţiile de proprietari şi case individuale situate pe parcelele 289 si 287, deoarece această conductă nu este proprietatea societăţii Tomis Development SRL. De asemenea, până la remedierea avariei apărute veţi suporta contravaloarea pierderilor de apă pe care noi va trebui să o plătim frunizorului de apă. În caz contrar va trebui să vă deconectăm până la remedierea avariei constatate”, se arată în notificarea trimisă de Tomis Development SRL locuitorilor din Tomis Plus.

click pe imagine

“Noi nu plătim aberaţia lui!”

S-a creat zarvă mare printre cetăţeni în urma luării la cunoştinţă a informaţiei cu pricina. Sunt revoltaţi şi susţin că toată această situaţie este o aberaţie şi un motiv ca societatea să mai stoarcă nişte bani de la ei. „Efectiv ne pun pe noi să plătim reparaţia conductei principale şi să plătim apa pierdută! Am discutat cu un consilier al Primăriei şi mi-a răspuns că dacă se trimite o notificare/adresă nu este şi o obligativitate. Acea obligativitate la care se face referire trebuie să reiasă dintr-un document semnat. Noi nu avem niciun document semnat pentru astfel de situaţii! Punct, subiect închis, noi nu plătim aberaţia lui! Era bine să ne unim asociaţiile şi să îi dăm în judecată. În stilul ăsta vom fi şantajaţi până la adânci bătrâneţi”, explică locuitorii.

Primăria Constanţa a explicat pentru Replica faptul că această problemă nu ţine de competenţa instituţiei, iar cetăţenii ar trebui să se adreseze asociaţiilor la care plătesc facturile şi cu care au contracte încheiate. De asemenea, ar trebui să verifice dacă există precizări cu privire la situaţiile de acest fel în contractele încheiate între ei şi societatea care i-a notificat.

Probleme mai vechi cu locuitorii din Tomis Plus

Amintim că o autorizație care vizează o construcție în cartierul Tomis Plus, edificată de afaceristul Daniel Zaif, prin firma sa, SC Management Administration Services SRL, a fost suspendată definitiv. Locuitorii de pe strada Napoli 29, din cartierul Tomis Plus, și-au unit forțele și au mers în instanță pentru a bloca proiectul afaceristului Daniel Zaif. Pe 2 februarie, Tribunalul Constanța a decis suspendarea autorizației de construire. Decizia nu a fost definitivă, așa că Zaif a atacat-o la Curtea de Apel. Iată că și instanța ierarhic superioară a decis suspendarea autorizației, respingându-i, astfel, recursul. Decizia e definitivă.

Citeşte şi:

Daniel ZAIF își ia ADIO de la BLOCUL din TOMIS PLUS!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
frumos ghetou
6
0
Orice comentezi nu se posteaza
13
0
Zona Tomis Plus e cea mai buna zona din oras. Resstul e can can
5
38

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016