REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
21.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Abia SCĂPAT din ÎNCHISOARE, un RECIDIVIST a CĂLCAT din nou pe BEC

Abia SCĂPAT din ÎNCHISOARE, un RECIDIVIST a CĂLCAT din nou pe BEC

Replica API 28 decembrie 2021 | 22:58 15696

Unii oameni fac ce fac și intră în belele. Este și cazul lui Rudolf Toplițan care, abia eliberat din penitenciar pentru furt calificat, a decis că trebuie neapărat să plece la plimbare cu mașina, chiar dacă nu deține permis de conducere. Bărbatul a fost prins și împotriva lui s-a luat măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, conform sentinței Judecătoriei Mangalia, din data de 24 decembrie 2021. Sentința nu este definitivă.

Rudolf Toplițan

Rudolf a făcut închisoare pentru furt calificat

Condusul este o pasiune mai veche a bărbatului născut în Mangalia, acesta fiind condamnat pe 13 decembrie 2018 la doi ani și zece luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Bărbatul, plecat la cumpărături împreună cu proprietarul mașinii și altă persoană, a profitat de faptul că cei doi au coborât din mașină fără a scoate cheile din contact, și a plecat la o plimbare cu mașina.

Proprietarul a crezut că este o glumă proastă

Inițial, proprietarul mașinii a crezut că este o glumă proastă, acesta l-a sunat și l-a căutat timp de mai multe ore pe inculpat, însă fără niciun rezultat, și nu s-a prezentat la poliție imediat pentru a depune plângere pentru comiterea faptei deoarece a crezut că autoturismul îi va fi restituit ulterior, lucru care nu s-a întâmplat. Autoturismul a fost găsit în seara aceleași zile, în satul 2 Mai, fiind abandonat pe marginea șoselei principale care face legătura cu Vama Veche, iar acesta prezenta mai multe avarii în partea stânga față.

Inculpatul este recidivist

Magistrații din cadrul Judecătoriei Mangalia au avut în vedere faptul că Rudolf Toplițan este recidivist, acesta fiind condamnat prin sentința penală nr. 179 din data de 28.06.2012 a Judecătoriei Mangalia la pedeapsa rezultantă de un an și patru luni închisoare în raport de care se află în stare de recidivă postcondamnatorie din moment ce a comis cele două fapte care fac obiectul prezentei cauze în perioada termenului de supraveghere. Sub aspectul laturii obiective, elementul material al infracțiunii s-a realizat prin acțiunea de luare a bunului din posesia persoanei vătămate fără consimțământul său, urmarea imediată a constat în lipsirea persoanei vătămate de posesia și folosința bunului, iar legătura de cauzalitate dintre acestea rezultă din însăși săvârșirea faptei; în ceea ce privește latura subiectivă inculpatul a acționat cu intenție directă întrucât a prevăzut rezultatul faptei sale (lipsirea persoanei vătămate de folosința bunului prin luarea acestuia fără drept din posesia sa) și a urmărit producerea acestui rezultat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reeducat de specialisti de la bulau poarta alba
0
0
Ia placut la bulau il ardeau baietii bine si asa nu avea unde sa fac revelionul
3
1
da mah, e legalll, la fel cum e si iarba de o tragi tu, pinguinule
6
2
nu era rudolf era blitzer si nu era masina era sania lu mos craciun
6
4
Da mai boule rupt in cwr, este un puscarias, retardat, deci nu mai are drepturi.
23
1
E legalll sa puneti poza?
6
30

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303