REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Absolvenții de liceu au depus contestații și au reușit cu brio

Absolvenții de liceu au depus contestații și au reușit cu brio

Replica API 2 iulie 2022 | 00:00 1788

După contestațiile la Bacalaureat, absolvenții au avut niște surprize de proporții. Rezultate cu un punct sau chiar două mai mari în județul Constanța. Absolvenții nemulțumiți de notele pe care le-au obținut, s-au grăbit să facă contestații iar cei mai mulți au reușit cu brio să-și mărească media la BAC.

Note mărite cu 2 puncte în contestații

În liceele din Constanța se întâmplă în fiecare an să avem elevi cu note mai mari în contestații decât la examene, dar în acest an s-au produs erori incomensurabile. Un elev de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân un elev a obținut de la 7.40 la 9.60 la proba la alegere.

Aceste rezultate sunt incredibile deoarece nu putem să ne explicăm de ce greșesc profesorii atât de tare având în vedere că există un barem de corectare care este strict. Teoretic nu se poate greși. Chiar un elev din țară a luat 2.80 la BAC, la una dintre probe, iar după contestații a reușit să obțină 9.80. drept dovadă ceva se întâmplă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a avut de zis doar că este o eroare dramatică pentru elevul respectiv.

Profesori nepregătiți și obosiți

“Profesorii nu sunt pregătiți, de aceea se întâmplă erorile acestea care ne fac și pe noi ca părinți, dar și pe copiii noștri să stea cu inima în gât. Adică știind că s-a meditat, că a învățat și să vină cu o notă deplorabilă e tare neplăcut. Și pe de cealaltă parte mai e și problema fricii de contestație, că dacă scade mai mult.”, a declarat mama unui absolvent de liceu pentru ziarul Replica.

“Suntem și noi obosiți. Când stai și corectezi până la 10 seara îți mai fuge privirea. Este total involuntary, e evident că nu vrem să facem aceste greșeli, dar se întâmplă.”, a declarat un cadru didactic pentru ziarul Replica.

Bineînțeles că părinții vor da vina întotdeauna pe profesori, iar profesorii pe sistem și tot așa. Sorin Cîmpeanu declară că trebuie digitalizat sistemul de corectare, dar nu se face nimic în acest sens.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca au fost schimbate foile de examen cu unele favorabile in finctie de preferinte .. .
0
0
Cine este tras la raspundere pentru aceste greseli? Cei care nu au facut contestatie raman cu notele gresite, deoarece nu este nimeni tras la radpundere
0
0
Unul e obosit si ceilalti doi pun nota fara sa mai corecteze. De la 2.80 la 9.80 e drum lung. Din 3 profesori corectori chiar nu a sesizat nimeni ca e o greseala?? In concluzie, putori!
0
0
Inspectorii
0
0
Asta stiu si profesori si au stiut si toti ministri invatamantului dar pe ei nu ii intereseaza invatamantul din Romania ci castigul lor caci computerul are un avantaj,el nu greseste si un dezavantaj,lasa profesori fara munca de corectare adica bani mai putini,eu sunt in Germania si aici totzi elevi indiferent de clasa dupa un test se duc vad rezolvarile afisate si afla unde au facut bine unde au gresit si ce nota vor lua.
1
0
Un sut in cur si la munca campului cu ei. Sunt incompetenti, au ajuns profesori pe spaga si acum isi bat joc de copiii nostri.
0
0
Trebuie bagate grile la bac cu corectare computerizata si vor exista mai putine erori.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513