REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
31.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Absolvenţii de Medicină ar putea primi dreptul de liberă practică

Absolvenţii de Medicină ar putea primi dreptul de liberă practică

Virgil STOIAN 3 iulie 2023 | 00:00 1144

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine ideea acordării dreptului de liberă practică absolvenţilor facultăţilor de medicină, el arătând că o reglementare în acest sens ar putea rezolva criza de medici în unele localităţi.

Absolventii de Medicina ar putea primi dreptul de libera practica

„Noi, când am aderat la Uniunea Europeană, au fost negocieri, în 2004, la Ministerul Sănătăţii, şi Facultatea de Medicină a fost singura – pentru că Stomatologia şi Farmacia nu sunt în aceeaşi situaţie - singura la care absolvenţii nu aveau drept de liberă practică. În principiu, Comisia Europeană este de acord cu acordarea acestui drept de liberă practică cu o condiţie: să stabilim care sunt competenţele exacte ale medicului atunci când absolvă facultatea, care, sigur, trebuie să fie diferite, de exemplu, de competenţele medicului de familie sau de competenţele altui medic specialist care dobândeşte acele competenţe după realizarea pregătirii rezidenţiat şi după promovarea examenului de specialitate. Deci, dacă o să reuşim să identificăm un set de competenţe profesionale care să permită practicarea medicinii de către absolvenţii Facultăţii de Medicină, o să putem să avem un răspuns favorabil. Eu sunt întru totul de acord cu această iniţiativă, o susţin şi trebuie să lucrăm împreună ca să identificăm care sunt competenţele profesionale care pot fi acordate tinerilor absolvenţi”, a declarat, vineri, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă adoptarea unei decizii în acest sens ar putea rezolva criza privind asigurarea medicilor în România, ministrul a răspuns: ”În unele localităţi, da”, el explicând, în acest context, că atât localităţile mai puţin atractive cât şi medicii care nu au intrat în rezidenţiat „ar putea să aibă o şansă în plus”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acei absolvenți sa vina in liberă practică la Spit de INFECTIOASE Constanta.Aici a rezolvat sa fie inchis spitalul acesta Nimic a aceasta euglena verde. Sa defalcam pe tine sa urinam pă mata Si si sa ne pupi in rect
2
0
este un bovin care gandeste o idee simpla luni si ani intregi ca sa kakce o idee simpla. La ho-tzii se pricepe cel mai bine. Nu se pricepe la altele.
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768