REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Accident de muncă la fosta firmă a fostului primar din Mangalia, Tusac!

Accident de muncă la fosta firmă a fostului primar din Mangalia, Tusac!

Replica API 25 martie 2022 | 00:31 2093

Încă un deces subit în rândul muncitorilor. Un angajat al societății Transbitum SA a murit luni, 21 martie a.c., după ce i s-a făcut rău la locul de muncă. Cadrele medicale l-au găsit în stop cardio-respirator și au întreprins manevrele de resuscitare, din păcate fără nici un rezultat. La înființarea sa, în 1997, Transbitum SA avea acționari, printre alții, pe Mihai Claudiu Tusac, fostul primar PSD al Mangaliei, și Vasile Paraschiv.

Zi fatală pentru un bărbat din Constanța. Acesta și-a găsit sfârșitul chiar la locul de muncă. Mai exact, în data de 21 martie a.c., în jurul orei 14:07, la Transbitum SA a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui lucrător. Este vorba despre B.V., angajat în funcția de operator responsabil cu supravegherea tehnică a instalațiilor.

În timp ce își desfășura activitatea de supraveghere a unor lucrări în incinta Portului Constanța, sector nord parcela 53, în jurul orei 14:07, bărbatului i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ, i s-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului de pe ambulanţă care a preluat efectuarea manevrelor de resuscitare, dar victima nu a mai putut fi salvată. Evenimentul se cercetează de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

În baza constatărilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului precum şi reglementările legale încălcate şi pe cale de consecinţă răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Date despre Transbitum SA

La înființarea sa, în 1997, Transbitum SA avea printre acționari printre alții, pe cetățenii belgieni Mihai Claudiu Tusac, fostul primar PSD al Mangaliei, și Vasile Paraschiv. Aceștia erau parteneri în firmă cu avocatul Ernest Popovici, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu și Dinu Patriciu. În prezent, administratorul firmei este Oprea Dorin Zamfir.

Una din firmele controlate de Transbitum SA era și Interbitum SA, la care Tusac și Paraschiv erau administrator în 2004, atunci când OPNCSB a făcut sesizare penală împotriva acestora pentru spălare de bani. Potrivit OPNCSB, Interbitum ar fi spălat 1,6 milioane de dolari prin plăți suspecte către parteneri din Irlanda, Italia și Liberia, în condițiile în care firma nu avea de unde să aibă acești bani, din moment ce nu desfășura nicio activitate în România.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
merg cisternele cu bitum si gaz prin mangalia zi si noapte,noi nu avem centura.sa dati faliment mai repede!
0
0
Poate RELIKVA ONLINE
0
0
Asa zis jurnalist la relipka
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768