REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.8° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
30.8° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Accident grav în Suceava. Cinci persoane, printre care trei copii, au ajuns la spital

Accident grav în Suceava. Cinci persoane, printre care trei copii, au ajuns la spital

Deria ISLEAM 27 iulie 2024 | 16:08 610

Accidentul s-a produs în municipiul Rădăuți, județul Suceava. La fața locului au intervenit pompierii militari, cu modulul SMURD, asistați de un echipaj SAJ. Conform ISU Suceava, în accident au fost implicate cinci persoane.

Accident grav in Suceava. Cinci persoane, printre care trei copii, au ajuns la spital

Cinci persoane, printre care trei copii, au ajuns la spital după ciocnirea violentă dintre două autoturisme
”Toate cele cinci persoane, conştiente şi cooperante, vor fi transportate la spital, pentru investigaţii suplimentare”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.  România rămâne țara unde la fiecare 24 de ore câte 4 oameni mor în accident de circulație.

În aceste condiții, 3 milioane de șoferi inconștienți preferă să ignore plata polițelor RCA și circulă pe drum fără ca autoturismul să fie asigurat de accident. Cu toate acestea, cazul unei femei din Iași dovedește de ce e bine să avem poliță RCA, ca șofer.

Drama femeii începea în urmă cu trei ani, atunci când soțul său a adormit la volan și s-a izbit cu mașina de un parapet. Femeia a suferit atunci multiple fracturi și fisuri ale vertebrelor, având nevoie de o lună de îngrijiri medicale. Nu și-a revenit niciodată după accident și are nevoie de o tije metalică de susținere a coloanei vertebrale.

”Durerile de coloană au devenit cronice, zilnic ambele picioare îi amorțesc, iar sistemul de prindere a corsetului i-a provocat o afecțiune dermatologică. De asemenea, femeia suferă de depresie în urma accidentului care i-a schimbat viața”, se arată în petiția făcută de femeie către judecătorie, care a obligat firma deținătoare de Poliță RCA să-i plătească femeii 100.000 de lei.

Femeia ceruse inițial daune morale de 414.000 de lei, sumă calculată în baza Ordinului comun nr. 1/2293/2022 al Autorității de Supraveghere Financiară și al Ministerului Sănătății. Ordinul vizează modul în care sunt stabilite despăgubirile acordate victimelor accidentelor rutiere. Totul depinde de un punctaj stabilit de Institutul de Medicină Legală, conform News.ro.

O femeie a primit despăgubiri de 100.000 de lei după un accident grav de circulație
Conform raportului de evaluare traumatologică, femeia stabilea 75 de puncte pentru vătămările fizice și 15 pentru cele psihice. Fiecare punct de traumă este echivalat cu dublul salariului de bază minim brut pe țară. Astfel au rezultat cei 414.000 lei solicitați. Cu toate acestea, compania de asigurări a contestat punctajul, a trimis documentația spre un medic specialist care a ajuns la doar 20,5 puncte de traumă.

Judecătorii au considerat pretențiile femeii nejustificate și mult exagerate, care ar fi depășit sfera noțiunii legale de ”satisfacție echitabilă”. Mai mult, judecătorii au concluzionat că femeia vrea să se îmbogățească ”fără justă cauză” pentru au accident produs tocmai de soțul său. ”În acordarea despăgubirilor solicitate în prezenta cauză, Ordinul nu are caracter obligatoriu pentru instanța de judecată.

Astfel, el este emis în temeiul unui act normativ care nu era în vigoare la data încheierii poliței și nici la data săvârșirii faptei cauzatoare a prejudiciului. Legea nu poate fi aplicată retroactiv”, au explicat judecătorii.

Judecătorul ar fi avut mână liberă să decidă cât de mari sunt daunele morale, care pot ajunge la 5 milioane de euro pentru vătămare corporală și 1 milion de euro pentru pagube materiale, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516