REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Această schimbare a vocii poate indica diabet: Cum justifică medicii acest lucru

Această schimbare a vocii poate indica diabet: Cum justifică medicii acest lucru

A.F. 26 iulie 2024 | 00:00 138

Dr. Zuhra Pavlova, endocrinolog rus, spune că, odată cu diabetul de tip 2, vocea oamenilor se poate schimba. „La pacienții cu diabet de tip 2, vocea se schimbă uneori. Acest fapt a fost stabilit de oamenii de știință canadieni”, spune medicul.

Aceasta schimbare a vocii poate indica diabet: Cum justifica medicii acest lucru

Dr. Pavlova precizează că oamenii de știință au constatat că, odată cu dezvoltarea diabetului la bărbați, tremurul vocii crește și puterea acesteia se schimbă, în timp ce la femei timbrul vocii devine diferit.

„La diabetici, vocea devine adesea răgușită, iar uneori dispare complet”, notează specialistul.

Medicul a explicat că vocea în diabet se schimbă din cauza concentrației ridicate de glucoză din sânge (aceasta deteriorează fibrele musculare ale corzilor vocale).

Dacă, împreună cu diabetul, o persoană dezvoltă o tulburare de anxietate, vocea sa se poate schimba și mai mult, a spus Zuhra Pavlova.

Alte semne neobișnuite ale diabetului de tip 2

Acestea includ:

  • Modificări ale vederii: vedere încețoșată, apariția de pete sau dungi întunecate, plutitoare – rezultatul deteriorării vaselor mici ale ochiului din cauza excesului de zahăr din sânge.
  • Modificări ale auzului: Hiperglicemia pe termen lung deteriorează și vasele mici de sânge și nervii urechii interne.
  • Modificări ale dispoziției: sunt posibile tulburări anxioase și depresive, modificări ale dispoziției datorate vârfurilor de zahăr din sânge.

Simptomele clasice ale diabetului de tip 2 includ

  • sete puternică;
  • urinare frecventă;
  • ulcere care au nevoie de mult timp pentru a se vindeca;
  • amorțeală și slăbiciune a membrelor;

Cercetările științifice evidențiază legătura dintre obiceiurile alimentare și riscul de diabet. Cel mai adesea este utilizat termenul „indice glicemic”, care reflectă efectul alimentelor asupra nivelului de zahăr din sânge. Alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc nivelul zahărului din sânge mai rapid, ceea ce poate contribui la dezvoltarea rezistenței la insulină și, prin urmare, la creșterea riscului de diabet.

Pentru a reduce riscul de diabet printr-o nutriție adecvată, este important să includeți în dieta dumneavoastră alimente cu un indice glicemic scăzut. Acestea includ fructele și legumele, cerealele, nucile și leguminoasele, care asigură o eliberare constantă de zahăr în sânge și vă mențin senzația de sațietate mai mult timp.

Fibrele joacă, de asemenea, un rol important în gestionarea riscului de diabet. Acestea ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea absorbției glucozei. Alimentele bogate în fibre includ fructele, legumele, cerealele integrale și nucile. Limitați-vă aportul de carbohidrați rafinați, grăsimi saturate și grăsimi trans, recomandă actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365