REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Acoperișul Palatului Arhiepiscopal a intrat în reabilitare. Video

Acoperișul Palatului Arhiepiscopal a intrat în reabilitare. Video

Cristina BĂRBUCEANU 8 ianuarie 2023 | 00:00 1225

În urmă cu câteva luni, mansarda Palatului Arhiepiscopal din Constanța a ars ca o torță. Focul a distrus toată mansarda și, implicit, și acoperișul, iar pompierii s-au luptat ore întregi cu flăcările. În prezent, a început reparația acoperișului, care este doar primul pas spre consolidarea întregii clădiri, după cum chiar ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat.

Acoperișul Palatului Arhiepiscopal în prezent

Deja se zărește scheletul următoarei mansarde

Din păcate, incendii pot izbucni oriunde. Ce-i drept, bisericile sau anexele acestora nu sunt exceptate de la regulă. Ne amintim că în octombrie 2022, acoperișul Palatului Arhiepiscopal din Constanța a luat foc.

Incendiul de la Palatul Arhiepiscopal

Ore întregi s-au luptat pompierii cu flăcările până când, într-un final, incendiul a fost lichidat. Urmările au fost dezastruoase: întreaga mansardă a clădirii, întinsă pe aproximativ 800 mp, a fost distrusă deoarece era din lemn. Astfel că a ars ca o torță.

Acoperișul Palatului Arhiepiscopal în prezent

Acolo erau chiliile călugărilor. Vești bune sosesc pentru aceștia, care momentan sunt cazați în altă parte decât în Palatul Arhiepiscopal, pentru că a început reabilitarea mansardei, și, implicit, a acoperișului clădirii. Deja se vede foarte bine că scheletul din lemn al viitorului acoperiș a fost pus pe o suprafață extinsă.

Bucățile de cherestea pentru acoperiș

În plus, în curtea Palatului sunt puse bucăți mari de cherestea pentru continuarea lucrărilor.

„Consolidarea era în plan”

La o conferință de presă recentă, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a spus că, deși vestea arderii acoperișului a fost una teribilă, o consolidare era în plan: „Sigur că fiecare an are și greutăți, dar noi suntem deasupra timpului și trebuie să fim mereu deasupra vremurilor, că așa ne-a lăsat Dumnezeu. Eram oricum pregătiți de consolidare, astfel că vom face consolidarea; am avut și asigurare, am primit banii de asigurare și vom face acoperișul mai bun decât a fost că oricum trebuia să fie refăcut”.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Desigur, finanțarea pentru noul acoperiș vine și de la enoriași, așa cum ÎPS Teodosie a adăugat: „Ne mai ajută și credincioșii noștri și tot ce mai avem punem la îndemână.”

Acoperișul Palatului Arhiepiscopal în prezent

Acoperișul va fi primul pas spre o amplă restaurare a Palatului Arhiepiscopal: „Toată restaurarea va dura probabil 2 ani; în primul rând vom face acoperișul și după vom face restul, ce mai trebuie”, a conchis Arhiepiscopul Tomisului. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Popa SKARAOTzCHY
2
0
Sa va dau la gingii căcăcioșilor de doi lei
1
3
ne mai ajuta si fraierii caci noi suntem saraci spunea scaraotchi
5
2
Pentru ce autorizatie?este renovare prostul satului daca se respecta vechea incadastrare.dar tu fiind doar un cretin ce doar se crede si destept nu are nimeni pretentia de a-ti depasi conditia de sclav
3
7
aprobare de constructie de la primaire ??? Nu cred ca ia aprobare de la pompieri. De la mine mwie !!!
6
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436