REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
36.4° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Acordul în 13 puncte, încheiat între fermieri și Ministerul Agriculturii

Acordul în 13 puncte, încheiat între fermieri și Ministerul Agriculturii

A.F. 16 ianuarie 2024 | 00:00 2040

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, şi reprezentanţii asociaţiilor din sectorul vegetal au agreat, luni, 13 solicitări venite din partea fermierilor, după mai bine de trei ore de negocieri.

Acordul in 13 puncte, incheiat intre fermieri si Ministerul Agriculturiiprotest fermieri, Florin Barbu

Printre acestea se află acordarea în regim de urgenţă a plăţilor APIA, compensarea pierderilor suferite de fermierii români afectaţi de importurile din Ucraina, acordarea de credite cu dobândă subvenţionată, plata unui sprijin de 100 de euro/ha pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2022 pe cadrul Ucraina şi actualizarea valorii ajutorului de stat privind rambursarea accizei la motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură.

De asemenea, permisul de conducere categorie B se echivalează și va fi recunoscut pentru categoria TR (tractor).

Se va introduce și Creditul Fermierului (credit de capital de lucru): 1,95% dobândă, ROBOR suportat de MADR și Ministerul Finanțelor, cu termen până la sfârșitul lunii februarie.

Asociațiile avertizaseră că vor iniţia de urgenţă demersurile pentru organizarea unui protest autorizat la nivel naţional dacă Ministerul Agriculturii nu le soluţionează revendicările, scrie stiripesurse.ro.

Solicitările fermierilor asumate de Ministrul Agriculturii:

Acordul in 13 puncte, incheiat intre fermieri si Ministerul Agriculturii.

Acordul in 13 puncte, incheiat intre fermieri si Ministerul Agriculturii

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fermierii și agricultorii cei mai scârboși oameni după makidoni,cer subvenții și gratuități de la stat zilnic,in schimb nu oferă nimic înapoi ,asta pt ca nu sint obligați sa dea înapoi ,subvenții pentru noul Mercedes sau ce?
1
0
se intelege altceva ca nu s-a rezolvat nimic si protestatarii raman in strada; mai sunt si transportatorii care nu au primit nimic de la grindeanu care ii trateaza cu sictir si mai sunt aspectele foarte importante ale tacerilor dubioase si nesimtite ale lui johanis, ciuca, care face parte din coalitie si are un cuvant greu de spus si in primul rand primul ministru ciolacu; tara fierbe si ei au bagat capul in nisip ca strutul, au trimis politia si au lansat acuzatii denigratoare in spatiul public prin clientela fidela
3
0
Politicieni prostituati, dau orice numai sa haleasca salarii stand la birou. Cat de jos au putut sa ajunga sa se vanda ca o corva. Sariti toti pe ei sunt cu chilotii in vine ;)
6
0
Gata. Acum o sa curga iar miere si lapte in Romania
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712