REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
17.4° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

Acțiuni de prevenire a violenței și consumului de droguri în rândul elevilor, în școlile din Constanța

Acțiuni de prevenire a violenței și consumului de droguri în rândul elevilor, în școlile din Constanța

A.F. 17 mai 2024 | 20:54 352

În perioada 14-17 mai a.c., în „Săptămâna Școală în Siguranță”, polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfășurat activități la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, din județul Constanța, în vederea prevenirii și combaterii violenței, a consumului de droguri și prevenirii faptelor antisociale în rândul elevilor, urmând ca, de luni, activitățile să continue în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Actiuni de prevenire a violentei si consumului de droguri in randul elevilor, in scolile din Constanta

În cadrul acestui proiect, obiectivul principal al activităților a fost conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional corespunzător.

În acest context, au fost discutate multiple subiecte de interes, purtându-se discuții interactive atât cu elevii, cât și cu personalul didactic.

Printre temele abordate s-au numărat: fenomenul de bullying, violența sub toate formele sale, consumul de alcool, substanțe psihoactive sau alte substanțe interzise, atrăgându-se atenția asupra consecințelor, respectiv informarea unității școlare, a părinților sau instituțiilor abilitate, în vederea luării măsurilor disciplinare ori legale ce se impun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275