REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Activitatea GĂRZII de MEDIU, afectată de PANDEMIE

Activitatea GĂRZII de MEDIU, afectată de PANDEMIE

Replica API 15 martie 2021 | 20:29 1534

Activitatea Gărzii de Mediu Constanţa a fost afectată de pandemie, însă, chiar și așa, este una intensă. Cu toate că activitatea cu publicul se desfăşoară în mediul online, inspectorii continuă munca pe teren şi încearcă din răsputeri să-i facă pe constănţeni să fie mai responsabili şi să respecte mediul. Steluţa Popescu, comisarul şef al Gărzii de Mediu, a precizat pentru reporterii Replica faptul că, în această perioadă, instituţia pe care o conduce desfăşoară mai multe activităţi de control în colaborare cu Poliţia Locală, dar şi cu Comisariatul General al Gărzii de Mediu.

“Trebuie să ne disciplinăm”

Steluţa Popescu, comisarul şef al Gărzii de Mediu, a precizat pentru Replica faptul că, în ciuda pandemiei de coronavirus, instituţia are o activitate intensă. „Avem o acţiune care se numeşte 30 de zile pe mare. Efectuăm controale împreună cu colegii de la comisariatul General pe toată durata lunii martie. Se fac controale la operatorii care pot provoca poluare marină. Controlul este în desfăşurare, a început de săptămâna trecută. Colaborăm şi cu Poliţia Locală pentru abandonul de deşeuri, în special moloz. Este o acţiune în derulare şi care funcţionează. Eu aş vrea să ne organizam mai bine. Încă este de lucrat cu cetăţenii, totuşi eu am observat reacţii pozitive. Sunt mulţi oameni care iubesc natura şi curăţenia şi încet, încet trebuie să ne disciplinăm”, a explicat Steluţa Popescu, comisarul şef al Gărzii de Mediu.

Pandemia a îngreunat activităţile de control

Cât despre perioada de pandemie, Steluţa Popescu a declarat că în cadrul instituţiei au fost luate toate măsurile impuse, neexistând cazuri de infectare. “Petiţiile de regulă le primim online, dar noi trebuie să facem controale în teren. Nu avem încotro, este mai greu în această perioadă. Controalele se desfăşoară mai greu, dar noi cerem toate documentele pe mail, le verificăm, facem teren, încercăm să ne protejăm şi noi şi pe ce cu care interacţionăm. Deocamdată nu avem cazuri noi de infectare. Suntem puţini”, a explicat comisarul şef. Aceasta a precizat că în cadrul instituţiei a existat doar un singur caz de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei şi până acum.

Vineri, 12 martie, ziua Gărzii de Mediu

Steluţa Popescu a mai precizat pentru Replica faptul că vineri, 12 martie, angajaţii au sărbătorit ziua Gărzii de Mediu, iar cu această ocazie au organizat o acţiune de plantare de copaci. “Vineri a fost ziua Gărzii de Mediu şi am organizat un eveniment la Şcoala 33. Acolo exista un spaţiu verde neamenajat şi, împreună cu elevii şi cu voluntarii, ne-am gândit să plantăm nişte pomi. Tot de vineri, ministrul Mediului a lansat acţiunea Vinerea Verde la care ne-am alăturat şi noi. Unul din patru angajaţi trebuie să se deplaseze la serviciu cu bicicleta ori pe jos. ne-am organizat, trebuie să fim un exemplu!”, a mai declarat comisarul şef.

În luna februarie au avut loc 68 de acțiuni de inspecție și control

Potrivit raportului de activitate pe luna februarie, Comisariatul Județean Constanţa a efectuat 68 de acțiuni de inspecție și control, cu un număr mediu de 5 echipe de comisari. S-au realizat 4 controale planificate și 64 inspecții neplanificate. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care 7 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 112.000 de lei. De asemenea, s-au aplicat și două sancțiuni complementare privind suspendarea activității până la obținerea actelor de reglementare prevăzute de lege.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
II controlati si amendati doar pe cei ce se straduiesc sa fie corecti! Mergeti prin port SCHENKER . Ce spuneti doamna? Aveti vreun comunicat despre deseurile de prin port ? Ne dati vrajeala pe bani foarte multi !
0
0
Nu fac nimic.Am facut o sesizare de taiere ilegale de pomi din fata blocului castani care nu erau inalti.Au fost taiati ca le cadeau castane care s-au mutat in bloc.Cu pile la primarie presedinta asc 28 ABC a taiat zeci de pomi,il are pe fiul ei avocat,a lucrat la primarie.O ia pamantul la vale.In fata scarii in locul castanului au pus sapte bolovani. Primaria nu a replantat pomul taiat de 7ani.Dobitocul care a vrut taierea pomului si nevasta-sa este Glont Ion are pe progenitura in politie,cheama polita cand vrea si acuza oamenii de furt,cand ei sunt cei mai mari hoti si te si ameninta.
3
0
o alta institutie care nu-si justifica existenta! desfiintarea. Poluarea din Medgidia de la gunoiele arse cine o vede?
9
0
Cei mai mari frecatori de pola astia sunt
10
0
Pandemia nu le mak permite sa ia spaga. Cand merg in port sa verifice prafalaul care se depune in jumatate de oras, se opresc activitatile in dana respectiva, se intra in birou, se ia spaga si pe urma ce sa vezi .. nu e domnule poluare deloc, avem cel mai curat oras. O sa platiti cu totii, cei ce periclitati sanatatea noastra!
8
0
Ce cacat de afectare din cauza pandemiei? La astia oricum nu se vede nimic. Romania este acoperita de gunoaie si kkt.
9
0
Astia sunt afectati de pandemie de cand s-au infiintat....
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365