REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Joi, 5 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6843
17.9° Constanța Joi, 5 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6843
 

Activități de prevenire a corupției, desfășurate pe litoral

Activități de prevenire a corupției, desfășurate pe litoral

A.F. 10 iulie 2024 | 19:52 622

În vederea creșterii gradului de siguranță al cetățenilor și pentru menținerea climatului de integritate al personalului MAI, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Prevenire și Serviciul Județean Anticorupție Constanța au desfășurat astăzi, 10 iulie 2024, activități de prevenire a corupției cu personalul MAI implicat în asigurarea măsurilor de ordine, siguranță publică și control rutier pe litoralul românesc al Mării Negre, dar și cu cetățenii care pot interacționa cu acesta.

Activitati de prevenire a coruptiei, desfasurate pe litoral

Activitățile au drept scop consolidarea integrității instituționale în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne și se bazează pe necesitatea conștientizării și sensibilizării ambelor categorii de public, cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție, precum și încurajării atitudinii preventive și a comportamentelor integre.

În acest context, ofițerii DGA s-au adresat, pe de o parte, participanților la traficul rutier de pe litoralul românesc, în cadrul unor activități desfășurate cu sprijinul Serviciului Siguranță Rutieră Constanța din cadrul IPJ Constanța.

Conducătorilor auto și pasagerilor le-au fost oferite materiale de informare privind infracțiunile de corupție și modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, în principal la linia națională Call Center Anticorupție – 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă.

Activitati de prevenire a coruptiei, desfasurate pe litoral

De asemenea, s-au organizat întâlniri cu forțele de poliție și jandarmerie cărora le-au fost reamintite obligațiile legale în ceea ce privește etica și conduita profesională corectă, precum și rolul acestora în descurajarea oricăror practici ori atitudini care generează riscuri și vulnerabilități la corupție din partea cetățenilor.

Promovarea integrității este necesară pentru asigurarea unui climat de încredere, echitate și responsabilitate nu doar în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, ci ca fundament pentru progresul și bunăstarea societății în ansamblu.
Direcția Generală Anticorupție desfășoară permanent, la nivel național, aceste tipuri de activități care contribuie atât la dezvoltarea personală, cât și la stabilitatea și prosperitatea comunității.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516