REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Actorii din ''The Color Purple'' celebrează moştenirea culturală a acestui film cu prilejul premierei londoneze

Actorii din ''The Color Purple'' celebrează moştenirea culturală a acestui film cu prilejul premierei londoneze

A.F. 22 noiembrie 2023 | 00:00 242

Actorii din distribuţia peliculei ''The Color Purple'' (2023), cea mai recentă adaptare cinematografică după romanul omonim al scriitoarei Alice Walker, au afirmat luni, cu prilejul premierei londoneze a filmului, că este important pentru ei să spună într-un fel nou această poveste clasică, relatează Reuters.

Actorii din ''The Color Purple'' celebreaza mostenirea culturala a acestui film cu prilejul premierei londoneze

Noua adaptare, un musical, este regizată de Blitz Bazawule, după un scenariu semnat de Marcus Gardley, şi are la bază versiunea pentru scenă a musicalului omonim, care, la rândul lui, se bazează pe romanul cu acelaşi titlu publicat în 1982 de Alice Walker.

Versiunea din 2023 este a doua adaptare cinematografică realizată după versiunea din 1985, cu Whoopi Goldberg în distribuţie, actriţă recompensată cu Globul de Aur pentru interpretarea personajului Celie.

''Cel mai important lucru pentru mine a fost să mă asigur că putem justifica motivul pentru care contribuim la canonul 'The Color Purple''', a declarat Blitz Bazawule pentru Reuters pe covorul roşu de la Londra.

''The Color Purple'' spune povestea a doua surori adolescente de culoare, Celie şi Nettie, iar acţiunea peliculei este plasată în sudul Statelor Unite la începutul anilor 1900.

Celie încearcă să-şi recapete libertatea după ce ea şi Nettie sunt forţate să se despartă din cauza bărbaţilor din vieţile lor şi suferă ani întregi de abuzuri.

Blitz Bazawule, un cineast şi producător muzical din Ghana, cunoscut pentru filmul ''The Burial of Kojo'', a spus că doreşte ca personajul Celie să fie unul complex, nu doar o persoană ''docilă, care aşteaptă să fie salvată''.

Potrivit regizorului, versiunea Celie creată de el diferă de adaptările anterioare întrucât permite publicului să plonjeze în spaţiul ei mental pentru a putea să înţeleagă că nu există o cale uşoară de a se salva de abuzuri.

Filmul, care va avea premiera în cinematografe pe 25 decembrie şi este distribuit de Warner Bros Pictures, le are în distribuţie pe Fantasia Barrino, în rolul lui Celie, şi pe Ciara, în rolul lui Nettie.

Taraji P. Henson, care interpretează rolul cântăreţei de blues Shug Avery, cea care o inspiră pe Celie să lupte pentru propria independenţă, a spus că speră ca realizatorii filmului din 1985 - printre care Oprah Winfrey, Steven Spielberg şi Quincy Jones - să fie mândri de noua versiune.

''Trebuie să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Îmi plac provocările'', a spus ea, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513