REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Actorul american Willem Dafoe, noul director al Bienalei de Teatru de la Veneţia

Actorul american Willem Dafoe, noul director al Bienalei de Teatru de la Veneţia

A.F. 10 iulie 2024 | 00:00 96

Actorul american Willem Dafoe va fi noul director artistic al Departamentului de Teatru al Bienalei de la Veneţia, în perioada 2025-2026, a anunţat luni consiliul de administraţie al evenimentului, transmite agenţia italiană ANSA.

Actorul american Willem Dafoe, noul director al Bienalei de Teatru de la VenetiaWillem Dafoe

"Este o onoare să anunţ numirea lui Willem Dafoe în funcţia de director al 'Bienale Teatro'", a declarat preşedintele Bienalei de la Veneţia, Pietrangelo Buttafuoco, după şedinţa consiliului de administraţie pe care a prezidat-o şi care a deliberat această nominalizare.

"Teatrul este, de fapt, prima casă a strălucitei sale cariere", a adăugat el.

Willem Dafoe a fost unul dintre fondatorii legendarei companii de teatru Wooster Group, în 1977, "controlul perfect al corpului său pe scenă provenind întotdeauna din disciplină, cunoaştere, pasiune şi o conştiinţă profundă a teatrului", a precizat preşedintele.

"Abia aştept, ca toată lumea, să fiu spectator la festivalul pe care îl va construi în calitate de director artistic şi - de la pupitrul său, în calitate de maestru absolut - să îi văd pe tinerii şi pe tinerele de la Colegiul de Artă Dramatică evoluând în arta lor", a spus Buttafuoco.

În vârstă de 68 de ani, artistul s-a arătat "mai întâi surprins, apoi fericit" la invitaţia de a prelua această funcţie. "Îmi dau seama că sunt cunoscut ca actor de film, dar m-am născut în teatru, teatrul m-a format şi m-a galvanizat'', a precizat el.

"Sunt un animal de scenă. Sunt un actor. Teatrul m-a învăţat despre artă şi viaţă. Am lucrat cu Wooster Group timp de 27 de ani, am colaborat cu mari regizori, de la Richard Foreman la Bob Wilson", a spus actorul.

"Direcţia programului meu de teatru va fi trasată de dezvoltarea mea personală. Un fel de explorare a esenţei corpului'', a adăugat Willem Dafoe, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510