REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Actorul Marius Manole: „Ce am văzut la Constanța m-a speriat“

Actorul Marius Manole: „Ce am văzut la Constanța m-a speriat“

Andreea CONDURACHE 17 august 2023 | 00:00 22181

Actorul Marius Manole s-a numărat și el printre cei care au fost prezenți în minivacanța de Sfânta Maria, în Constanța. Artistul se arată profund dezamăgit de comportamentul oamenilor care au aglomerat orașul în contextul celebrării Zilei Marinei Române, pe 14 august. În același timp, se arată șocat de faptul că o bijuterie arhitectonică unică în România, Sinagoga Mare din Constanța, este lăsată să putrezească în centrul orașului.

Actorul Marius Manole: „Ce am vazut la Constanta m-a speriat“Marius Manole

"Sunt de ceva zile la Constanța. Oraș cu mare potențial, oraș care ar putea fi o bijuterie. Nu e. Nu numai că nu e, dar pare că nimeni niciodată nu s-a îngrijit de el. Păcat. Aseară a fost sărbătoare aici la malul marii. Mulți, foarte mulți turiști și localnici. Din păcate, am văzut o Românie pe care nu aș fi vrut să o văd. Oameni care țipă, care își aruncă țigările și cutiile cu bere pe jos, mame care își înjură copiii, mașini care merg pe contrasens, chelneri nesimțiți.

Actorul Marius Manole: „Ce am vazut la Constanta m-a speriat“

Știu că nu e vina lor, că tot ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, toți cei care ne-au condus în ultimii 30 de ani au făcut tot ce le a stat în putință să distrugă cultura, să ne facă să fim din ce în ce mai proști. Să fim ca ei. Au reușit, în mare parte au reușit. Ne-au făcut să fim după chipul și asemănarea lor.

Nu vreau să mai vorbesc de politică, știți bine că am făcut-o mai demult, mi-am promis că-mi văd de meserie și de viața mea, doar că viața mea e aici, în țara asta. Peste puțin timp vor fi iar alegeri, iar nu vom ști cu cine, iar vom spune că nu avem, că nu mai e speranța, că și așa tot rău e. Și poate că aveți dreptate. Eu nu mai spun cu cine votez, eu știu cu cine vreau să merg mai departe, încerc altceva decât e acum aici. Poate va fi mai bine, nu vreau să renunț.

Ce am văzut aseară la Constanța m-a speriat, m-a întristat, dar mi-a dat putere să lupt mai departe. Vor să închidă, să comaseze, să distrugă instituțiile de cultură. Îi sperie orice om care gândește, care citește, care e informat, care vorbește corect. E pariul lor. Luptați oameni buni, luptați cum puteți și pe unde puteți. Convingeți oamenii să intre în sălile de teatru, în sălile de concerte, în muzee, să citească, să admire, să învețe. E singură noastră șansă.

Actorul Marius Manole: „Ce am vazut la Constanta m-a speriat“

Uitați aici, în orașul care ar fi trebuit să fie o bijuterie există această minune. Cum să ai așa ceva în centrul orașului și să o lași în paragină, fără să-ți treacă prin cap să faci ceva, să o salvezi. Cuuuum???? Care primar, care consilier județean, care om poate să facă așa o crimă? O sinagogă construită în 1911 care ar putea fi... care ar putea fi multe. Ar putea fi, dar...", scrie Marius Manole pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Regret că nu folosesc internetul și nu pot sa urmez cursurile Am 78 de ani și am avut permanent secretar care a lucrat cu calculatorul
0
5
Manole, spune drept, vrei și tu la politică? Ți-a promis USR-ul un trai fără griji de-ai sărit așa din baie? ...sau te-a inspirat Zelensky și vrei să ajungi și tu "Servitorul Poporului" ? Lasă ,mă băiatule Sinagoga și vezi dacă termină aia renovarea Cazinoului și a clădirilor de patrimoniu, că sunt destule, vezi dacă au renovat zecile de hoteluri, dacă au lărgit plajele, poate facem și noi niște turism, că avem de toate. Căzuși ca surda pe mormănt pe Sinagogă. Vezi că au și Moschee și câteva mii de musulmani...cu ăia ce faci?
4
6
Nici nu stiu ce sa zic mai intai!!! Sa ma ingrozesc si eu, ca si domnul Manole si ca, prbabil, multi altii, de nivelul educational scazut din tara noastra? Sa ma bucur constatarea ca nu mi se pare numai mie, sunt si altii care vad dezastrul. Un stat corupt, care a incurajat si incurajeaza impostura, furtul, plagiatul...ce putea sa produca??? Si totusi nu suntem toti necivilizati. Dar suntem tacuti si nu suntem o masa critica... Ce putem face??? Este din ce in ce mai rau de trait in Romania. Cei tineri, pleaca. Nici nu ii poti condamna. Sunt tare dezamagita si intristat, dar si revoltata. Chiar nu reusim sa ne civilizam??? Ma intreb ce observa decidentii nostri cand se duc prin strainatate, in concedii. Vad ei cum se construieste acoli? Cum se poarta oamenii? Cum reactioneaza autoritatile?? De ce nu vor sa fie asa si la noi???
6
3
Ma bucur tare sa le raspund la p****i. Mi-am gasit o noua vocatie! Daca nu le convine ca cineva le raspunde, sa isi bage mintile in cap si sa taca! Astia fara scoala si care au fost repetenti si corijenti nu au dreptul sa vorbeasca! In viitor sper sa nu mai aiva nici drept de vot! Ca ne-au nenorocit tara si tineretea!!! La cimitir cu ei!!! Slujba o fac gratis!!!
7
6
Sa imi sugeti p**a, sa ma pis pe voi si sa muriti cat mai repede in cele mai groaznice chinuri!!! O sa va doresc asta de fiecare data cand o sa screiti minciuni, scarbosenii si aberatii! Daca mai aveti curaj, mai scrieti!
5
2
Bravo tuturor celor care au comentat corect si au sustinut un demers sincer si fara nici o intentie. Doar intentia ca ceva sa arate bine, decent si curat care poate aduce turisti!
5
2
Daca cadeai pe mana lu mustaciosu de hilter, sapun te facea! Ca tu nu esti bun de altceva ma scursura societatii!! Tu esti un retardat mintal, care miroase a impunetie comunista!!! "Copilasii romani care o duc greu"??? Dar de ce p***a matii aia flocoasa o duc rau, ma rama care esti? Sobolan rosu comunist??? Pai sa iti zic eu, ma rabla de om: ca romanasi de ai nostri, dar retardati mintali asa ca tine ii abandoneaza, ii violeaza, ii vand! De asta o duc greu mai retardatu-le!!! de ce ii spui lu ala sa ia atitudine??? Tu ai luat atitudine, ma retardatule??? Aia de care am zis mai sus, sunt la fel ca tine!!! Zici de altul, dar tu ce faci? faci, iti zic eu ce faci: faci parte din procentul care ne-a napadit de romanasi imputiti, violatori, criminali si care isi abandoneaza copii??? Retardatule!!!
6
5
Bela Cio, mincinoasa, suge p**a cotoroasa! mai c***a ordinara, care sunt frumusetile alea faa??? Nici macar gaozul tau ala imputit! c***a dracului... ai tu dialog cu mine???
4
2
Sau sa radem cu Stan si Bran. Aoleuuuu, ce puti! A prostie: liniste la galerie!!!
5
1
parerea ta, nu conteaza. fiind un zero, chiar nu contezi. mai bine ai grija sa faci ceva ca sa nu mori in anonimat...
7
1
Da, sunt adresate comunitatii prostilor, din care faci si tu parte. Adevarul, nu trebuie sa te supere. Ar trebui sa te faca sa stai in banca ta! Daca iti vedeai de treaba, nu te jignea nimeni, dar cum vrei sa iesi in evidenta si sa minti, asta arata ca tu cauti si iti doresti sa fii mascarit! Asa ca ciocul mic, daca vrei sa nu fii jignit, altfel o sa isi dea seama toti ca esti p***t. Pana acum stim doar noi astia de aici...
6
1
eu conduc lumea si doar nu o sa dau din banii mei!!! iau banii la p****i ca tine, ca sa nu mai ai bani de internet si sa nu mai poti scrie aberatii!!! ca daca esti p***t mananci parizer si debitezi prostii
6
3
pai nu vrei tu sa ma lingi in c*r dupa ce ma cac? Ai injuratura in loc de nume! pai lingeamiai c*****e nespalate dupa o zi de munca transpirate!!! vrei sa ne injuram? taci dreacu din gura ca ai sloboz pe la gura. dormi acolo si daca te mai apuca sa scrii ceva ma pis pe tot neamul tau. ai grija!
4
5
Bai aiuritule, orasul arata la fel de 30 de ani ma boule! Voi ati stat ca handicapatii in acest oras imputit si ziceti ca mai rau ca acum nu a fost! E la fel de la revolutie. sa moara toti, dar absolut toti care au distrus orasul asta!!! si tu ca i-ai votat si acum mananci c***t!!!
6
4
Pai d eund estii tu ca nu au vrut s apuna mana d ela mana, dar javrele votate de tine de 30 de ani vor sa cada ac sa faca blocuri!!! asa ca mori in p***a ma-ti tu si mazare si constantinescu si strutinski si toti! a venit scadenta!!! sugeti p****e la puscarie!!! Nu mai aveti mult si muriti d eciuda! Mori si tu!!!
5
2
Pai daca nu ai vazut asa ceva, meriti sa ai accident de masina si sa ramai fara ochi, ma bagami-as p**a in ochii tai si sa ma pis pe ei! Ce p**a mea te apuci tu sa scri ma rabla, daca esti doar de 2 ani! du-te dracului de unde ai venit si lasa-ne! Si sa ramai si fara degete ca sa nu mai scrii aberatii!!!
6
3
Ma retardatule, analfabet ordinar, sa ma pis in creierul tau plin de c***t! Se scrie "vezit-ti" ma analfabetule! Ba, daca esti p***t, de ce p**a mea te apuci sa scrii daca nu stii cum se scrie corect, ma retardatule? Pai tu ne crezi p****i, ma jigodie de ii iei apararea altui retardat! Pai mori in p***a ma-ti tu si cu el sa va cantam prohodul, du-te dracului de javra! Te-ai bagat in seama? Nu erai linistit? Pai acum imi bag si eu p**a in gura ta de c***t si in creierul tau de gaina!!! Esti p***t ca noaptea, ma! stai dracu' in banca ta ma idiotule! Democratie, nu inseamna ca toti prostii ca tine sa se apuce sa isi de-a cu parerea! Prostule!!!
7
1
Pai de ce sa vina el ma handicapatule? De ce nu vii tu, bagamias p**a in masta ca te-a facut asa p***t! Daca vrei sa vina el, atunci pleaca tu dute dracu si mori sa scapam de un p***t ca tine!
5
4
Un actor grăbit, slab din toate pct de vedere. Ce te freacă mai trotineta reabilitare unei sinagogi? Nu te-am auzit loaza sa faci scandal ptr. introducerea studierii Holocaustului in scoli. Va freacă grija de jidani, de haholi și de toți tâmpiții care ne-o trag la b**i. Mai Păcălici TROTINETIST veze-ti de profesia ta. Ia atitudine ptr. copilașii r*mânilor care o duc greu, leaga-te cu lanțuri la poarta TRADATORULUI de la Cotroceni, la Guvern sau Parlament. Lasa-ne cu evreii, suntem sătui de nații trimise pe pământ de Dumnezeu .
4
11
Ha, daca actorasul respectiv deplangea starea jalnica in care se afla statuia lui Eminescu de pe faleza sau vreo biserica ortodoxa din oras cred ca nu scria nimeni despre asta...
4
9
Un popor că asta,nevinovat că a fost creat,cu limita lui culturală, civilizație,vocabular, inconștiență crasă,schimonosit in prostia lui, urât,slugarnic,redus mental cum sunt oile,se căcărează pe unde apucă își înfundă capul in curul celui din fața,nu are cum să înțeleagă că am trecut în SECOLUL 21,NU SUNTEM SINGURI IN UNIVERS ASA CA PUTIN EFORT,AR TREBUI FACUT,DAR CU CINE,SA VENIM LA REALITATEA PREZENTĂ.VA TI ZICE SA NE AUZIM CU BINE,DAR NU AM CU CINE.
10
5
ma uit la comentariile voastre si vad cat de mici sunteti ca oameni ,e mult sa va numesc asa, omul are dreptate in tot ce spune inculti de doi lei ce sunteti.
17
4
Raportat la Sinagoga,din ce stiu,urmeaza a fi renovata,se asteapta autorizatia.Iar raportat la gradul de civilizatie din oras este in mare parte adevarat,dar sa nu uitam ca in centrul vechi 70% sant turisti.Acestia merg pe contrasens si lasa mizerie in urma lor in cea mai mare parte.Exista si Constanteni nesimtiti dar raportul e altul,romanii in general nu respecta reguli.Eu locuiesc in Peninsula si sper ca incet,incet lucrurile vor intra pe fagasul normal.In acest moment se renoveaza Cazinoul,Mozaicul roman,urmeaza muzeul de Istorie si alte cladiri istorice….sper cat de curand si pavajul stradal.
15
6
Nu mai permiteti toti incultilor sa scrie idiotenii . Aceasta constructie in mod cert ar putea aduce multi vizitatori in acest oras, E o capodopera. CNI ar trebui sa se implice.
12
2
Cine este tipul asta care dintre toate frumusetile orasului nostru plange sinagoga evreilor ??
14
21
Iar se baga-n seama acest actoras spalacit. Nu mai sunt evrei in Constanta. Pentru cine sa refacem sinagoga. Si, lasa ca au facut evreii una la Satu Mare.
9
25
'' Istoria evreilor , Holocaustul '' Pentru manualul asta comunitatile evreiesti , si nu numai , au facut multe demersuri diplomatice si....financiare ! (Parerea mea) Daca s-ar fi vrut , cu o minima investitie (pentru buzunarul comunitatii ) aceasta Sinagoga care este si monument istoric, ar fi fost reabilitata !
13
7
Nu ințeleg de ce permiteți limbajul obscen in comentarii...aveti posibilitatea sa le eliminati mai ales ca sunt adresate unei intregi comunitați si in cazul de fața nu are nici legătura cu subiectul...
14
8
Are mare dreptate Marius Manole si poate faptul ca a tras un mare semnal de alarma va agita putin responsabilii si vor lua masuri pt reabilitarea snagogii. despre cetatenii care vorbesc extrem de vulgar in public la fel trebuie masuri ca si in cazul aruncatul mizeriilor unde le vine .In Japonia nu sunt pubele iti duci gunoiul acasa .Se invoca faptul ca nu s pubele pe plaja .Iar wc uri daca ai bun simt ,le cauti le gasesti .Mare pacat ca suntem asa NESIMTITI iar politia nu ia masuri Niste amenzi ar disciplina NOUA GENERATIE care este asa de needucata
29
2
Se știe..evreii conduc lumea mai ales financiar...daca punea fiecare câțiva bănuți nu se ajungea in situația asta..comunitatea evreiasca din constanța parcă nu exista ..de câțiva ani se dau reportaje la tv...cu sit.sinagogii....Trebuie reconstruită
10
6
De ce,oare,piticaniile astea demente se simt obligate să-si dea cu parerea despre orice?!?.Pe exhibiționistul ăsta de se crede actor îl pocește răutatea, sau urâțenia fizică îl înrăiește... oare?!?
9
27
eu stau de o viata in oras dar tu pentru ca esti prea Pr ost nu ai ochi sa vezi si iti pupi in dos seful chit chit
14
13
N-a aratat atat de rau niciodata orasul ca acum! Efectiv e un santier de 2-3 ani de zile, si ai impresia ca nu se mai termina! Nu circuli pe o strada fara sa intalnesti gropi, denivelari, tevi, santuri! Primarul asta este de o incompetenta crasa! Pai Fagadau a fost mai bun ca el de 50 de ori. A desfiintat Roata de la Poarta 1 , a dus-o la Eforie, apoi a instalat-o din nou, ce-a fost in capul lui. Bani cheltuiti de pomana.
29
17
nu mai da ti vina pe pnl pe psd pe chitac pe lupu pe iohaniss, etc... e doar vina noastra a acestui popor lipsit de solidaritate . Lipsa solidaritatii , nepasarea si egoismul ne au adus pe noi si tara in aceasta situatie asa ca Rusine popor roman ca ai permis ca astea sa se intample.
35
8
Lasa ca a venit primarul vc cu pnl si am ajuns in 3 ani sa regretam alegerea ,cat am regretat 30 ani de psd.
21
11
Lasa ca a venit primarul vc cu pnl si am ajuns in 3 ani sa regretam alegerea ,cat am regretat 30 ani de psd.
16
12
comunitatea evreiasca ce face? nu sunt evreii cei mai bogați pe plan mondial? vor bani de la săraci? sa pună mână de la mână și sa restaureze ceea ce le aparține, sa nu mai întindă mana la săraci, nu le e rușine, putina decenta. Comunitatea musulmană din Constanța are propriile moschei construite și restaurate pe banii comunității, nu s-a cerut nici măcar un leu de la stat. Ce este de condamnat este ca romanii au distrus Școala Mahomedana și tot dau vina pe comuniști, dar comuniștii ăștia ce erau? rusi? chinezi? nu erau romani?
34
12
bai, Geo, tu esti un mare bo.u, in care Constanta esti ? la mall si la club!
21
4
Cica se va reabilita. La cum arata, se va reconstrui, de fapt. Sa multumim dominatiei pesediste care a lasat-o asa, in timpul indelungatei domnii distrugatoare pe care a avut-o aici!
22
5
Asta iar a tras pe nas, eu sunt in Constanta de doi ani și nu am văzut așa ceva.
10
37
Adevărul e dureros
30
3
Vezeti de sobolanii tai din Bucuresti că tu te-ai născut speriat.Ce vrei o lucrare de asa complexitate să se facă fără răbdare ? S-AU SCHIMBAT RETEAUA DE COBDUCTE, S-AU ASFALTAT STRAZI SI MULTE ALTELE ...NIMENI PANA LA DL CHITAC NU A AVUT ACEST CURAJ PENTRU CA GENERATII DE ACUM IN COLO SĂ SE BUCURE DE TROTUARE,STRAZI ,PROMENADE ,fara griji că de nicaieri in mijlocul soselelor să apară fântani arteziene de la reteaua ce era invechita de cel putin 70 de ani ...Ce stiți voi si plus ca orasul este mult mai aerisit nu mai aduce a tavernă .
16
65
Pai vino si construiesteo , baga tu bani
14
45

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016