REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
20.5° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Actriţa Cate Blanchett face apel la un mai mare sprijin pentru ţările care găzduiesc refugiaţi

Actriţa Cate Blanchett face apel la un mai mare sprijin pentru ţările care găzduiesc refugiaţi

A.F. 4 mai 2023 | 00:00 175

Actriţa Cate Blanchett, ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), a cerut un mai mare sprijin pentru ţările care găzduiesc persoane strămutate forţat pentru a preveni astfel "o criză uitată", relatează Reuters.

Actrita Cate Blanchett face apel la un mai mare sprijin pentru tarile care gazduiesc refugiatiCate Blanchett

Blanchett, numită ambasador al bunăvoinţei pentru UNHCR în 2016, a declarat că "este uşor de uitat' că există conflicte prelungite în întreaga lume care determină oamenii să caute refugiu în altă parte.

Câştigătoare a două premii Oscar, Cate Blanchett a călătorit în Iordania săptămâna trecută, ţară care găzduieşte circa 661.800 de refugiaţi sirieni. Actriţa a revenit în această ţară pe care a vizitat-o în urmă cu şapte ani în calitate de ambasador UNHCR.

"Când te gândeşti că 74% dintre refugiaţi sunt primiţi de ţările cu venituri mici sau medii, nu cele mai bogate ţări din lume poartă această responsabilitate. Aşa că a fost uimitor să văd că sprijinul continuă, dar şi să revin în această ţară şi să revăd familii, copii care nu mai sunt copii", a declarat Blanchett într-un interviu pentru Reuters.

Unii sunt poate într-o situaţie şi mai precară acum, a mai spus ea.

Blanchett s-a reunit cu familii în Amman şi a călătorit în tabăra de refugiaţi Zaatari, creată la scurt timp după izbucnirea conflictului sirian în 2011 şi unde locuiesc în prezent aproximativ 80.000 de persoane.

"Aşa cum noi, publicul larg, ne împleticim urmărind de la distanţă o criză care duce la o altă criză... este uşor să uităm că există aceste crize prelungite în Yemen, în multe părţi ale Africii şi aşa cum mi s-a amintit atât de dureros în Siria", a mai spus Blanchett, citează Agerpres.

"Desigur, scopul final este pacea, dar în timp ce aşteptăm ca aceasta să fie mijlocită, ajutorul umanitar este absolut vital iar guvernele trebuie să găsească soluţii bilaterale coerente şi căi sigure pentru oameni", a adăugat ea.

Potrivit UNHCR, o cifră record de 103 milioane de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în întreaga lume pentru a scăpa de violenţă, conflict, persecuţii şi încălcarea drepturilor omului

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303