REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° ConstanÈ›a Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° ConstanÈ›a Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Actrița de top despre care nu știai că are origini românești. Bunica ei ar fi fost spioană

Actrița de top despre care nu știai că are origini românești. Bunica ei ar fi fost spioană

A.F. 4 octombrie 2023 | 00:00 492

Una dintre cele mai cunoscute actriÈ›e de la Hollywood este recunoscută È™i apreciată la nivel internaÈ›ional de către milioane de oameni, însă puÈ›ini È™tiu faptul că are origini româneÈ™ti cu care se mândreÈ™te È™i despre care vorbea chiar ea în urmă cu ceva ani. 

Actrita de top despre care nu stiai ca are origini romanesti. Bunica ei ar fi fost spioanaNatalie Portman

Natalie Portman, căci despre ea este vorba, dezvăluia în urmă cu mai mult timp, pentru publicaÈ›ia francează „Gala”, faptul că bunicii din partea tatălui provin din România È™i Polonia. 

Natalie Portman, despre originile ei româneÈ™ti 

ActriÈ›a s-a născut în oraÈ™ul Israel, pe numele real Natalie Hershlag, din părinÈ›ii:  Avner Hershlag, un medic israelian, È™i mama sa, pe nume Shelley Stevens, care este americancă ÅŸi lucrează ca agent pentru ea. 

În cadrul unei conferinÈ›e de presă, cu ocazia lansării filmului „Black Swan / Lebăda Neagră”, în care a avut rolul principal, vorbea despre arborele său genealogic. 

Originile actriÈ›ei americane reprezintă un amestec de naÈ›ionalități: străbunicii din partea tatălui ei sunt evrei, care au emigrat din România È™i Polonia în Israel. Străbunicii tatălui ei sunt dintr-o familie de evrei care È™i-a găsit sfârÈ™itul în lagărul de la Auschwitz. 

Mai mult decât atât, străbunica ei, născută în RădăuÈ›i, ar fi fost spion pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Cât despre rudele din partea mamei, Natalie Portman este înrudită cu Rusia È™i Austria. 

Actrita de top despre care nu stiai ca are origini romanesti. Bunica ei ar fi fost spioana


Alte celebrități cu origini româneÈ™ti 

Pe lângă Natalie Portman, alte vedete de la Hollywood au descoperit că au rădăcini româneÈ™ti. 

Amintim aici de actorul Dustin Hoffman, care provine din părinÈ›i evrei, din România È™i Rusia. De asemenea, din părinÈ›i evrei care au emigrat din România È™i Polonia provine È™i actorul Harvey Keitel, care a devenit cunoscut în urma rolurilor din scurtmetraje precum „Pulp Fiction” sau „Taxi Driver”. 

Pe lângă aceÈ™tia, se numără È™i mama actriÈ›ei Wiona Ryder, pe numele real Ciny Horowitz este de origine română, numele ei de fată fiind Ispas. Michael Horowitz, tatăl acesteia a avut părinÈ›i evrei, care au fost stabiliÈ›i în Rusia, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768