REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Actriţele Olivia Colman şi Jessie Buckley se reunesc în comedia ''Wicked Little Letters''

Actriţele Olivia Colman şi Jessie Buckley se reunesc în comedia ''Wicked Little Letters''

A.F. 22 februarie 2024 | 00:00 245

Olivia Colman şi Jessie Buckley interpretează două vecine foarte diferite în noul film ''Wicked Little Letters'', o comedie poliţistă inspirată dintr-un caz real petrecut în Marea Britanie în anii 1920, când rezidenţii unui oraş au început să primească scrisori anonime pline de vulgarităţi, relatează Reuters.

Actritele Olivia Colman si Jessie Buckley se reunesc in comedia ''Wicked Little Letters''Sursa foto: www.imdb.com 

Plasat într-un orăşel englezesc de la malul mării, filmul spune povestea conservatoarei şi pioasei Edith (Olivia Colman) şi a zgomotoasei migrante irlandeze Rose (Jessie Buckley), două vecine care devin prietene.

Când Edith începe să primească misive scrise de mână pline de vulgarităţi, Rose este arestată şi acuzată că ea ar fi săvârşit această infracţiune. Alţi rezidenţi încep să primească scrisori similare, incidente care stârnesc un scandal naţional şi duc la demararea unui proces.

''Cred că în contextul scrisorilor pline de vulgarităţi, cea mai evidentă paralelă este trollingul din epoca modernă, dar pe o scară mult mai mare'', a declarat Colman pentru Reuters în cadrul unui interviu acordat împreună cu Buckley.

''Mai este şi paralela cu ceea ce se presupune că ar trebui să fie o femeie''.

Din distribuţie fac parte Timothy Spall, în rolul tatălui sever al lui Edward, şi Anjana Vasan, interpreta poliţistei Gladys Moss, care, spre deosebire de superiorii ei de sex masculin, suspectează că ceva este în neregulă şi mobilizează alte femei în scopul descoperirii adevăratei identităţi a expeditorului scrisorilor.

Filmul este inspirat din evenimente reale care s-au petrecut în oraşul Littlehampton.

''Este un caz real. A fost discutat în parlament şi toate ziarele au scris despre asta şi toată ţara a fost fascinată. Cine ar fi putut folosi astfel de înjurături?'' a spus Colman, adăugând că a fost ''destul de dificil să nu chicoteşti'' pe platoul de filmare când era citit cu voce tare conţinutul vulgar şi absurd al scrisorilor.

Buckley a afirmat că dorinţa de a lucra cu Olivia Colman, actriţă recompensată cu Oscar, a fost unul dintre motivele pentru a se alătura distribuţiei. Ambele actriţe au jucat în drama din 2021 ''The Lost Daughter''.

''Este pur şi simplu o subminare a ceea ce se crede că trebuie să fie un film de epocă britanic, iar aceste două femei care sunt atât de diferite, dar similare în multe feluri, pornesc în călătoria exprimării a ceea ce simt că trebuie să exprime'', a adăugat ea.

Întrebate dacă le-a fost dificil, după ce au devenit celebre, să nu citească comentariile publicate online şi care le vizează, Colman a spus: ''Niciuna dintre noi nu este pe social media... Cred că mi-ar păsa (de ceea ce scriu oamenii) şi de aceea nu doresc să ştiu. Nu sunt suficient de insensibilă pentru a face faţă''.

''Nu vreau ca lumea să ştie mai multe despre viaţa mea privată, mă văd suficient'', a adăugat Buckley.

''Wicked Little Letters'' are vineri premiera în cinematografele din Regatul Unit, citează Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677