REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Actualul și fostul primar din Ghindărești au fost achitați în dosarul pentru abuz în serviciu

Actualul și fostul primar din Ghindărești au fost achitați în dosarul pentru abuz în serviciu

Victor ROTARU 20 iulie 2024 | 00:00 204

Vasile Simion, primarul în funcție al comunei Ghindărești, a fost achitat, alături de alte persoane, printre care și fostul primar Adrian Vartolomei, acesta fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Aceștia au fost achitați întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală. Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba despre un teren aflat pe raza localității pe care ar fi fost construită o turbină eoliană fapt care îi crește valoarea respectivei suprafețe.

Actualul si fostul primar din Ghindaresti au fost achitati in dosarul pentru abuz in serviciuVasile Simion și Adrian Vartolomei

În esenţă, s-a reţinut că Vasile Simion, primar al comunei Ghindăreşti, prin îndeplinirea atribuţiilor de serviciu cu încălcarea legii, acționând coordonat şi în continuare cu Adrian Vartolomei, consilier local în perioada 2016—2020 şi fost primar, i-au încălcat lui Boris Lintarov dreptul de proprietate garantat constituțional, încălcând de asemenea disp. Legii nr. 215/2001, art. 63 alin. 1 lit.a, alin.5 lit.d), cauzând cu această ocazie o pagubă evaluată la suma de 168.287 lei, echivalentul terenului dobândit în mod ilicit și injust de UAT Ghindărești.

Cu privire la Gheorghe Oancea – referent urbanism și registru agricol Ghindărești, s-a reţinut că a săvârșit infracţiunea prin actele materiale, care au avut ca efect înlesnirea cu intenție a săvârșirii faptelor penale de către cei doi primari. Referitor la Andrei Ioniță, specialist cadastru independent, s-a reţinut că prin actele materiale a înlesnit, cu intenție săvârșirea faptelor penale de către cei doi primari.

Actualul si fostul primar din Ghindaresti au fost achitati in dosarul pentru abuz in serviciuComuna Ghindărești

Boris Lintarov este proprietar al terenului în suprafaţă de 7.000 m.p., situat la nord –DC380 , la est – DE 418/1, la sud DE418, la vest – A 18, pe raza UAT Ghindăreşti-așa cum dovedește cu titlul de proprietate emis de Comisia Județeană Constanţa pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor emis sub nr. 1356/17.02.2004/ sola 2 parcela 18/vecinătăți. Întrucât fostul primarul Adrian Vartolomei şi actual primar în funcţie Vasile Simion - au dorit să procedeze la edificarea unui obiectiv „centrală eoliană de mică capacitate şi construcţie specială pentru producere de biogaz”, au hotărât să amplaseze viitorul obiectiv - exact pe terenul aparţinând lui Boris Lintarov. Pentru că acesta refuza să-şi cedeze prerogativele dreptului de proprietate la solicitarea simplă a edililor, Adrian Vartolomei și Vasile Simion au încercat să facă pe rând (s-au succedat unul pe altul în mandate) și să iniţieze un set de demersuri frauduloase, care au avut ca scop exproprierea ilegală, dar sub masca unei aparenţe de respectare a legii-în defavoarea lui Boris Lintarov.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva celor 4 inculpați, Vasile Simion, Adrian Vartolomei, Gheorghe Oancea și Andrei Ioniță, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală. Sentința nu este definitivă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712