REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Adina Florea face echipă cu Mihai Daraban la CCIR, după pensionare!

Adina Florea face echipă cu Mihai Daraban la CCIR, după pensionare!

Mirela PASCAL 31 octombrie 2023 | 00:00 6262

În decembrie 2022, celebrul procuror din Constanța, Adina Florea, a ieșit la pensie, după mai bine de 30 de ani în sistemul juridic. Pentru cei care credeau că fostul procuror va sta liniștit și se va bucura de pensie, s-a înșelat. Am aflat ce face și unde activează în prezent!

Adina Florea face echipa cu Mihai Daraban la CCIR, dupa pensionare!Mihai Daraban, Adina Florea

Mihai Daraban, președintele CCIR, a cooptat în echipă unul din numele grele de la nivel local și național: fostul procuror constănțean, Adina Florea. Daraban mizează pe calitățile juridice ale Adinei Florea și pe experiența vastă în sistem și a numit-o directorul executiv al Departamentului Juridic.

Adina Florea face echipa cu Mihai Daraban la CCIR, dupa pensionare!Adina Florea, noul director executiv Departamentul Juridic din cadrul CCIR

Contactată pentru un punct de vedere, Adina Florea nu a dorit să facă declarații, precizând că e o chestiune personală. La rândul său, Mihai Daraban nu a putut fi contactat, pentru a ne spune care au fost criteriile în baza cărora a selectat-o pe Adina Florea pentru un loc în echipa sa de conducere.

Adina Florea face echipa cu Mihai Daraban la CCIR, dupa pensionare!Mihai Daraban

Adina Florea a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, adjunct al SIIJ (Secția Specială a magistraților), și fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Florea a intrat în atenția publică în perioada guvernării PSD (2016-2019), când a fost propusă de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să îi ia locul Laurei Codruța Kovesi la șefia Direcției Naționale Anticorupție.

Adina Florea face echipa cu Mihai Daraban la CCIR, dupa pensionare!Adina Florea

Florea l-a trimis în judecată pe fostul procuror Mircea Negulescu - „Portocală” de la DNA Prahova, pentru că l-ar fi cercetat abuziv pe fostul deputat Vlad Cosma. Niciunul dintre aceste dosare nu s-a concretizat cu o soluţie în instanţă. Totodată, Adina Florea a fost suspectată că i-ar fi dat lui Darius Vâlcov o copie a protocolului secret de colaborare între SRI şi Parchet, publicat de fostul ministru de Finanţe pe Facebook. Dosarul în acest caz a fost clasat chiar de Secţia specială unde activa Adina Florea. Cu puţin timp înainte de desfiinţarea Secţiei speciale, Adina Florea s-a transferat la Inspecţia Judiciară, unde a activat până a ieșit la pensie,  în  decembrie 2022, când a a părăsit oficial sistemul.

Adina Florea are o experiență de peste 30 de ani în magistratură, fiind propusă de trei ori de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader pentru șefia DNA, fiind respinsă de președintele Klaus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677