REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Administraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile privind referendumul

Administraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile privind referendumul

Replica API 23 martie 2019 | 04:46 547

Klaus Iohannis

Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile cu privire la posibilul referendum pe justiţie.

Elena Calistru, preşedintele Funky Citizens, a scris, vineri, pe Facebook că a primit şi a acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu o parte a organizaţiilor din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

"Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să îmi propună mâine - poimâine un draft de agendă, care cu siguranţă va presupune o întâlnire şi cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă", a spus şeful statului la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către Asociaţia One World România.

Şeful statului a adăugat că "un referendum nu poate să producă o lege" şi că îşi doreşte ca naţiunea să se exprime la acest scrutin popular.

"Îmi doresc ca naţiunea română să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupţia şi corupţii care schimbă legea pentru ei, ca să scape, sau dacă trebuie să tragem linie şi să spunem 'până aici şi atât!'. Şi de aici începem să reparăm ce s-a stricat, fiindcă s-a stricat deja foarte mult, foarte, foarte mult", a spus el.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati mai facut referendum pt 300 parlamentari .....si ati luat ce veti lua si acuma ! ni se rupe de referendumul vostru , votam doar candidatii si partidele , asadar muie pensionar ticalos , erai lider pcr in santier , trimiteai oamenii la canal , jegosule ! la puscarie pensionar ticalos !
1
2
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
2
2
Petitie online pentru interzicerea siteului PODUL.ro si sanctionarea celor care promoveaza miscarile pentru instaurarea regatului si coroanei in Romania contrar prevederilor Constitutiei adoptata prin vot de catre poporul roman. Romania este si trebuie sa ramana republica suverana cu presedinte si parlament prin votul poporului.
2
1
daca toti oamenii presedintelui adica Sandy batausul,Dide,shaorma Angy ,penalul ala de Tivilic zis Ceausescu ala care s-a fotografiat cu Iohannis , cu Lazar si Bot nu sunt invitati la Cotroceni asta nu mai este consultare Astia sunt reprezentantii de seama ai societatii civile restul sunt umplutura ! Si te mai intrebi ca prostul de ce fac ceia ce fac, de ce nu ii salta politia de pe strada sau de ce le sunt anulate amenzile in instanta !
4
2
sa faca referendul , sa puna intrebarea DACA MAI TREBUIE SA STEA IN FRUNTEA STATULUI ????????
4
4
care este problema voastra legata de reprezentantii societatii civile si cum au fost desemnati?-puscariasul draknea v-a spus cum l-a fortat pe criminalul tudorel-ptr mentinerea acestuia in functie-sa incalce constitutia si decizia CCR- pe care ei o invoca non stop- sa dea ordonanta ptr scaparea puscariasului draknea de inchisoare?- nu va este rusine jigodiilor ordinare- ati primit si voi biletele de la puscarias cu intrebarile pe care sa le aruncati pe piata- nu mai tine
4
5
La referendum ar trebui sa fie intrebarea daca romanii mai vor sa aiba in continuare presedinti de rahat ca de dupa abdicarea regelui Mihai pana in prezent. Pe bune,romanii nu doresc sa aiba alesi cu care sa fie mandri aici si in lume? Sa nu aiba impresia ca le pute din gura cand pronunta numele presedintelui? Sau vor romanii o democratie ca in occident,ori una ,,originala'' adica o mizerie cum avem azi? Vor romanii sa faca ceva pentru ei,sau asteapta ce le dicteaza altii,? Asta referendum,nu rahaturile nascocite de mintea gaunoasa a lui Iohannis.
3
5
Plavan......
5
4
Tov. presedinte, te-am votat. Regret enorm. Esti mai rau decat Ponta. Referendum? La cel pentru familia naturala ai fost de partea sorosilor, si acum ai tupeu sa vorbesti de alt referendum? Du-te, strainule. Nu ai nimic cu Romania.
3
4
Pana ca KWI intelege ce se discuta trece mult timp, oricum la alegeri nu vor participa decat 35 la suta
3
4
Dom presedinte nu ai fost ales pentru uni ci pentru ROMANI ASTA NU INTELEGI PACAT.
5
4
ati vazut pe glob Presedinte Neamnt ales de alte Popoare,,nu mai prosti de Rumani.
5
5
.Astia nu fac ceva pentru tara decat colateral adica isi dau legi pentru ei daca intamplator e bine si pentru tara inseamna ca alesi poporului se gandesc la cei care i-au votat.Buna e viata de parlamentar.
4
5
cine sunt acesti reprezentantii ai societatii civile si cum au fost ei desemnati?
7
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016