REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Administratorii Șantierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, în 2023, „muncind“ din greu!

Administratorii Șantierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, în 2023, „muncind“ din greu!

Andreea CONDURACHE 11 mai 2024 | 00:00 4634

În anul 2023, în Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai SA s-au perindat nu mai puțin de 6 persoane. Printre aceștia se numără Constantin Dan Dobrea, Emilia Mirela David, Lăcrămioara Daniel Nicoară, Viorel Beleuzu, Luminița Vlădescu și Gabriela Cătălina Danciu, conducerea executivă a societății fiind asigurată de Doru Jianu, în calitate de director general interimar. De ce este atât de râvnită funcția de administrator la Șantierul 2 Mai Mangalia? Numai anul trecut, compania a plătit peste 700.000 de lei doar pentru salarii.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!

În 2023, Consiliul de Administrație al Șantierul Naval 2 Mai SA a avut următoarea componență: Constantin Dan Dobrea – președinte, Emilia Mirela David – membru și Lăcrămioara Daniela Nicoală – membru. Dan Constantin Dobrea a absolvit Facultatea de Construcții și Arhitectură din cadrul Universității “Gheorghe Asachi” din Iași în anul 1991, iar licența a luat-o patru ani mai târziu. Își începe cariera imediat după terminarea facultății ca administrator al unei firme care distribuia și vindea produse alimentare, apoi a lucrat pentru o firmă cipriotă care importa materii prime pentru combinatele siderurgice din Galați, apoi pentru o firmă care vindea mașini. În 2020 se face funcționar public.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!Constantin Dan Dobrea

Mai exact, inspector principal superior în cadrul Compartimentului financiar – contabil în cadrul Primăriei Lehliu-Gară, unde după un an se mută al Primăria Galați, tot inspector principal, dar la departamentul de „Promovare Urbană”. Între timp, obține și două diplome de master, unul în economie la o universitate privată din Iași și un altul la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, București. A încasat, de la Societatea Națională a Sării, aproape 168.000 de lei, și 30.000 de lei de la Șantierul 2 Mai.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!componența Consiliului de Administrație la începutul anului 2023

Emilia Mirela David este singura din CA-ul șantierului de stat din Mangalia cu oarece experiență, dacă prin calitatea de consilieră personală a șefilor de la Ministerul Economiei din 2017 până în prezent se poate înțelege și o expertiză în domeniu. Anterior, economista din București a fost operator rețele la Radiocom (2008-2018), iar înainte de asta operator Vodafone la relații cu clienții. În 2023, aceasta a încasat 24.564 de lei.

Lăcrămioara Daniela Nicoară este proprietara a patru terenuri în Ilfov, totalizând peste 12.000 mp, precum și a unui apartament în Voluntari. Administratora Șantierului Naval 2 Mai conduce o Alfa Romeo GT și are de recuperat de la Ion Coșoreanu un împrumut de 20.000 de euro. Nicoară încasează un salariu de 62.135 lei de la Ministerul Economiei, în timp ce soțul ei, Ciprian Antonio Nicoară, a câștigat 42.161 lei ca și consilier la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Aceasta a încasat, pentru activitatea sa nu mai puțin de 6.254 de lei.Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!

Dan Constantin Dobrea a fost înlocuit cu Viorel Beleuzu

Adunarea Generală a Acționarilor de la Șantierul Naval 2 Mai SA a luat act pe 27 ianuarie 2023 de demisia lui Constantin Dan Dobrea și de încetarea mandatului administratorilor provizorii și a numit cu un nou mandat provizoriu de două luni ca administratori ai companiei pe Emilia Mirela David, Lăcrămioara Daniela Nicoară și Viorel Beleuzu. Toți trei sunt angajați ai Ministerului Economiei și consilieri ai ministrului Florin Spătaru, iar cel mai interesant profil pare să-i revină ultimului numit, Viorel Beleuzu. Născut pe 5 august 1967 în Galicea Mare, județul Dolj, Viorel Beleuzu a terminat în 1985 Liceul Industrial Băilești și, mult mai târziu, o facultate nespecificată de drept, la vârsta de 30 de ani, după o respectabilă carieră intermediară de lăcătuș mecanic la Întreprinderea Celule Electrice Prefabricate Băilești. Oltean isteț, a intuit imediat oportunitățile nelimitate de după Revoluție, astfel încât cariera sa cunoaște o evoluție de-a dreptul incredibilă.

În 1997 își ia o licență în Științe Juridice, după care urmează cursuri postuniversitare la Universitatea București, iar în 1998 își continuă traseul academic și se înscrie la cursuri de mediator, devenind apoi expert angajat la Avocatul Poporului, până în 2003, când ocupă postul de executor bancar la BCR. În 2007 ajunge brusc director general la fosta AVAS. În 2008, acesta obține un master în Drept la Universitatea Titu Maiorescu, devine mediator, iar în 2009 este numit director general al BTT SA, pentru ca în 2014 să-l regăsim în funcția de director juridic la FISE Electrica Serv SA. În 2017 schimbă din nou brusc macazul și apare pe un post de director la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, urmat în 2018 de un alt mandat de director, la Departamentul pentru Privatizarea și Administrarea Participațiilor Statului, concomitent cu numirea în Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards SA Mangalia.  

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!sumele încasate de Consiliul de Administrație, în 2023

Ulterior, Viorel Beleuzu mai este numit administrator la Romaero SA, Avioane Craiova SA, IOR SA, Vinalcool SA Oradea, Simpas SA Alexandria și Uzina Mecanică SA Plopeni, toate companii la care statul este acționar. Beleuzu a încasat 17.424 de lei, în anul 2023.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!Luminița Vlădescu

Luminița Vlădescu a înlocuit-o pe Lăcrămioara Daniela Nicoară

Prin Hotărârea AGOA din 25 aprilie 2023, componența Consiliului De Administrație al societății a fost modificată, din nou. Singura modificare adusă componenței a fost schimbarea Lăcrămioarei Daniela Nicoară cu Luminița Vlădescu.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!hotărârea AGOA din 25 aprilie 2023

Luminița Vlădescu a fost viceprimar la Medgidia, înainte de asta a lucrat la CFR Constanța, Secția Linii Medgidia, a fost consilier de credite și șef de secție, dar și contabil. Luminița Vlădescu are 6 terenuri și trei case, două credite bancare de 39.700 de euro, respectiv 247.000 lei. Anul trecut a câștigat, din poziția de consilier parlamentar, cel mai probabil al lui Felix Stroe, suma de 54.000 de lei, dar și 35.000 de lei din servicii de contabilitate și expertiză contabilă. Vlădescu a încasat de la Șantierul Naval 2 Mai SA nu mai puțin de 15.424 de lei.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!Marinela Voivozeanu

Cum a ajuns Vlădescu în CA al Șantierului Naval 2 Mai?!

Marinela Voivozeanu, fosta purtătoare de cuvânt a CJ Călărași, ajunsă șefă peste noapte la Biblioteca Județeană Călărași, a refuzat postul de membru în CA al Șantierului 2 Mai, după ce Replica a prezentat CV-ul stufos al acesteia. Calitățile extraordinare ale lui Voivozeanu au fost preluate și de presa națională, iar fosta purtătoare de cuvânt a simțit o presiune pe umeri și a considerat, în final, că nu merită să accepte acest post. Așa că Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a deschis larg brațele în așteptarea altor propuneri, evident, tot pe criterii politice, fiind stabilită ședința AGA a Șantierului 2 Mai în vederea numirii noului membru, în locul lui Voivozeanu. Astfel, Luminița Vlădescu a ajuns în conducerea șantierului.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!hotărârea AGOA din 25 septembrie 2023

Beleuzu a plecat, Vlădescu i-a luat funcția de președinte al CA

Pe 25 septembrie 2023, Adunarea Generală a Acționarilor de la Șantierul Naval 2 Mai SA a luat act de încetarea mandatului administratorilor provizorii ale lui Viorel Beleuzu, Luminița Vlădescu și Emilia Mirela David. Pentru Vlădescu și David s-a decis menținerea în funcție pentru o perioadă de 5 luni, iar Beleuzu a fost schimbat cu o anume Gabriela Cătălina Danciu.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!Gabriela Cătălina Danciu

În prezent, Gabriela Cătălina Danciu este asistent universitar în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București. De asemenea, aceasta este și consilier parlamentar în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură. Din CV mai aflăm că a fost și consilier în Cabinetului Purtătorului de Cuvânt din Guvern, director de cabinet la Garda Națională de Mediu, consilier în Secretariatul General al Guvernului, cabinetului Viceprim-ministrului și asistent în cabinetul Președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!captură CV Gabriela Cătălina Danciu

De-a lungul anilor, Gabriela Danciu a lucrat și la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Secretariatul General al Guvernului – Direcția Politici Europene de Integrare și Dezvoltare, Ministerul Administrației și Internelor, dar și redactor în cadrul a 2 trusturi mass-media.

Studiile liceale le-a urmat la Liceul Pedagogic ,,D.P. Perpessicius” Brăila, apoi și-a continuat studiile universitare la Universitatea Al.I. Cuza – Facultatea de Filosofie, Secția Științe Politice.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!captură CV Gabriela Cătălina Danciu

Nu s-a oprit aici și a continuat cu studiile de masterat în Științe Politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, iar doctoratul la Școala Doctorală de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială la Universitatea București. Gabriela Cătălina Danciu a încasat 6.629 de lei.

Directorul Șantierului Naval 2 Mai, pensionar militar cu 9 terenuri și 7 case

Doru Jianu are 56 de ani, iar din mai 2022 este directorul general al Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, compania deținută de Ministerul Economiei, prin care statul român administrează pachetul majoritar de acțiuni de 51% din Damen Shipyards Mangalia. Asta după ce a fost director general al Șantierului Naval Mangalia (Militar) încă din 2007. Rolul directorului general este acela de a supraveghea mărunțișurile rămase, precum diverse servicii pentru un dezvoltator imobiliar chinez din zonă și alți antreprenori locali. Asta, după ce Damen a suspendat în 2022 lucrările pe șantierul societății de stat partenere.   

Potrivit ultimei declarații de avere, Doru Jianu este un om avut. Directorul general al Șantierului Naval 2 Mai este proprietarul a 9 terenuri, din care două agricole totalizând 7 hectare în comuna Brastavățu din Olt, două intravilane de 3.600 mp în aceeași localitate și cinci terenuri intravilane cu o suprafață totală de aproape 9.500 mp în Mangalia.

Administratorii santierului Naval 2 Mai Mangalia s-au „umplut“ de bani, in 2023, „muncind“ din greu!captură declarație avere Doru Jianu

Zeci de mii de lei din chirii și arende

În plus, Jianu deține și 7 case, apartamente și spații comerciale: un apartament în Mangalia și unul în Constanța (cumpărat chiar în 2022), o casă în Mangalia și una în Brastavățu, precum și trei spații comerciale în Mangalia. Directorul Șantierului Naval 2 Mai are trei mașini (două Volkswagen și un Logan) și ține în bănci 611.000 lei și 20.000 de euro. Doru Jianu a încasat în ultimul an 56.000 lei pe baza contractului de mandat la Șantierul Naval 2 Mai SA, la care se adaugă 2.400 lei din chiria unui apartament și 16.800 lei din închirierea unui imobil. În plus, Jianu câștigă o pensie militară de stat de 4.500 lei pe lună și a mai obținut 20.790 lei din arenda unui teren agricol. Veniturile familiei sunt completate de salariul de 35.000 lei încasat într-un an de soția sa, Lidia Jianu, de la Spitalul Clinic de Recuperare Eforie Nord, plus trei chirii totalizând 37.200 lei. În 2023, Jianu a încasat aproape 90.000 de lei.

În cursul anului 2023 au avut loc 15 ședințe ale Consiliului de Administrație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bună, ma întreb susnumitii au luat o grămadă de bani , dar acționarii șantierului de ce nu a luat nimic? De ani buni noi acționarii șantierului nu am mai luat nici un leu. Sa cred ca numai dumnealor au drepturi?
6
0
mui e spuneti ca meva isi bate joc de banii constantei dar aveti com dezactivate...sunteti tarfe vandute pe 2 lei
4
0
nu stiu daca a fost facut un calcul, cit ne costa politicul (presedinte, parlament, numitii politic, serviciile, armata, justitia)? cit la suta? cit cheltuie alte tari?
5
0
treaba merge ca pe roate...patrate, banii tarii se ...imparte, roade cine poate cine nu trage targa pe uscat si da banutii la ...stat!
5
0
LA VOTARE SA DATI MOOYE CU RAHAT SI SPUME PSD-ULUI ! CARE I-AU LINS IN KUUR PE NEMERNICI DE OLANDEZI !!
11
2
Damen firma falimentara condusa de mwuuysti olandezi !Flit !!
9
0
Cancerul malign din acesta țară este POLITICUL, orice atinge distruge! În sistemul medical, industrie, agricultura, învățământ, etc.. Atât timp cat acceptăm suntem complici. Dece plângem?
9
0
Cam ofilite doamnele...
5
0
Doru Jianu are 59 de ani. Este inginer navalist cu carte pe bune
4
0
Pardon gogule ...pe doamba de la salonul de masaj
5
0
Numai cand o văd pe doamba manichiuristă doctor docent ........ Imi dau seama că totul merge foarte bine
10
0
Nu ar trebui sa existe nici consiliile astea de administrație cum nici nu ar trebui sa existe nici pensiile speciale ,bani din bugetul tarii dați aiurea unor trântori care nu aduc nici un aport la buget doar paguba niște golanii made în r*mânia.
20
0
Asta e un fel de furt cu legea in mana. Eu muncesc sudor cu 4000… Rusine
16
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364