REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Administratorul unei firme din port a vrut să facă bani din deșeuri pe care ar fi trebuit să le distrugă!

Administratorul unei firme din port a vrut să facă bani din deșeuri pe care ar fi trebuit să le distrugă!

Victor ROTARU 24 decembrie 2023 | 00:00 2251

Românii sunt foarte inventivi. După ce a adus în Portul Constanța mai multe containere avariate, o firmă din America de Sud a contractat un alt operator din port, Masada International SRL, pentru a scăpa de cele 26 de containere care conțineau peroxod de hidrogen. Administratorul firmei era Romulus C. a încercat să vândă cele 26 de containere cu peroxod de hidrogen drept „marfă depreciată”.

Administratorul unei firme din port a vrut sa faca bani din deseuri pe care ar fi trebuit sa le distruga!Portul Constanța

În anul 2006, 26 de containere ce inițial conțineau PEROXOD DE HIDROGEN concentrație 50%, produs în Turcia, au sosit în portul Constanța pe navele Navaga 00074 și Navaga 00075, fiind descărcate în regim de transshipment în terminalul de containere CSCT Terminal - Constanța Sud. Întrucât unele containere erau avariate și din ele se scurgea conținut, iar reparațiile sau înlocuirea containerelor ar fi costat prea mult, proprietarul a abandonat marfa în portul Constanța, aceasta intrând, conform legii, în proprietatea transportatorului (CSAV Compania SUD Americana de Vapores GMBH), blocând totodată containerele proprietatea Norasia Container Lines Limited. 

Fiind notificați de diferite instituții din România să rezolve situația acestor mărfuri, CSAV Compania SUD Americana de Vapores GMBH a împuternicit o altă companie în calitate de agent al Norasia Container Lines Limited, fiind vorba despre Masada International SRL, să ia măsurile necesare pentru neutralizarea și distrugerea conținutului celor 26 de containere. Cele două societăți (CSAV și NORASIA) au desemnat astfel un mandatar comun, care să rezolve atât problema mărfurilor abandonate, cât și a containerelor. 

Astfel, Romului C., în calitate de administrator al firmei Masada International SRL, a încheiat un contract de prestări servicii cu S.C. Noreco Agencies L.T.D., în calitate de beneficiar, având ca obiect predarea „produselor” în vederea valorificării acestora. Conform contractului menționat, „prețul pentru deșeurile preluate este de 510.000 dolari.”  Proprietarul celor 26 de containere, CSAV Compania SUD Americana de Vapores GMBH, a notificat cele două firme respectivele containere trebuie distruse și nu valorificate. 

Administratorul unei firme din port a vrut sa faca bani din deseuri pe care ar fi trebuit sa le distruga!Foto cu rol ilustrativ

Întrucât demersurile inițiale de realizare a importului au eșuat datorită formalităților vamale complexe impuse de importul de deșeuri, membrii grupării au decis să schimbe strategia, prin catalogarea deșeurilor drept „marfă depreciată”, în scopul inducerii în eroare a autorității vamale cu privire la adevărata natură a produselor conținute în cele 26 de containere. În aplicarea noii strategii infracționale, pentru a putea realiza importul deșeurilor, în absența unei autorizații integrate de mediu emise de autoritatea competentă, între cele două firme s-a încheiat un nou contract de prestări servicii, din cuprinsul căruia a fost eliminată orice referire la termenul „deșeu”.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Romulus C., la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
portul cta este curat, neprihanit, ca o anexa a episcopiei.
2
0
Rotarule, nu prea ai fost pe la scoala! Si la liceul agricol ai fi auzit de peroxid...
1
0
SA VA IAU HETEROXIDUL IN PUULA
1
0
Cu o simpla cautare pe internet vedeati ca este peroxid, nu peroxod. Cand nu stii chimoe, macar verifica inainte sa scrii prostii.....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510