REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.3° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Adrian Năstase: „Europa devine teren de încercare pentru tot felul de bătălii“

Adrian Năstase: „Europa devine teren de încercare pentru tot felul de bătălii“

Mirela PASCAL 17 mai 2024 | 00:00 767

Adrian Năstase, fost premier al României, a vorbit la Antena 3 CNN despre atacul comis împotriva premierului Robert Fico. "Europa devine un fel de teren de încercare pentru tot felul de bătălii", a spus Adrian Năstase.

Adrian Nastase: „Europa devine teren de incercare pentru tot felul de batalii“

Robert Fico, premierul Slovaciei, a fost împușcat, în timp ce se afla în fața unui centru cultural din Bratislava. Politicianul a fost urcat într-o ambulanța și dus de urgență la spital. Robert Fico se află în stare critică. A suferit răni la abdomen, picioare şi braţe. Fostul premier al României, Adrian Năstase, a făcut o analiză la Antena 3 CNN asupra a ceea s-a întâmplat în Slovacia. "Îmi este foarte clar că în această perioadă de război hibrid, în toată Europa, sentimentele acestea de ură, de nemulțumire, se pot traduce nu doar în violență verbală, dar și în acțiuni dure de violență fizică. Probabil că nu știm cu exactitate ce l-a determinat pe atentator să încerce asasinarea premierului Fico, dar este clar că suntem într-o perioadă fierbinte în Europa. Europa devine un fel de teren de încercare pentru tot felul de bătălii care se desfășoară", a spus fostul premier al României, Adrian Năstase, potrivit antena 3.ro

Întrebat dacă s-a temut de un astfel de moment, cât timp a fost premier, Adrian Năstase a răspuns: "Cred că e în fișa postului, până la urmă".

"Am văzut foarte multe cazuri care s-au întâmplat. Au fost tot felul de încercări. Probabil că cei din serviciile de protecție ar putea să dea mai multe exemple. Știu și eu câteva. Am urmărit. Am fost implicat în anumite cazuri. Uneori familia mea. Poate vă aduceți aminte ce s-a întâmplat la Jean Monnet, atunci când un fost militar a aruncat cu o grenadă în curtea școlii unde era și băiatul meu. A cerut şi vreo 10 milioane de dolari. După a fost condamnat, a stat vreo 10 ani în închisoare și acum cred că este liber. S-au întâmplat multe cam în aceeași perioadă.

A fost atentatul împotriva lui Zoran Djindjic, premierul sârb. Încă un motiv de a arăta că e o diferență între cineva care e un amator pasional cu o motivație politică, cel care a atentat la viața lui Fico, și cel care l-a omorât pe Djindjic trăgând cu o armă de mare calibru de la o distanță foarte mare, un lunetist, care l-a ucis cu un singur glonț pe loc. Am fost la înmormântarea lui", a mai spus Adrian Năstase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dute Dracu mai Jigodie ordinara.Cel mai mare Hoz al Romaniei.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620