REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
20.4° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Adrian Năstase, „revoltat” de „linșajul” îndreptat împotriva sa, își retrage tablourile din expoziția MNAR

Adrian Năstase, „revoltat” de „linșajul” îndreptat împotriva sa, își retrage tablourile din expoziția MNAR

Virgil STOIAN 29 ianuarie 2024 | 00:00 1331

Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, vineri, în scandalul tablourilor din colecția privată a familiei sale, expusă la Muzeul Național de Artă. El spune că a decis să retragă operele de artă din expoziția Victor Bauer, după acuzațiile că unele sunt falsuri care au fost expuse în muzeu pentru a le valida pretinsa valoare.

Adrian Nastase, „revoltat” de „linsajul” indreptat impotriva sa, isi retrage tablourile din expozitia MNAR Adrian Năstase

Este o primă reacție a fostului premier Adrian Năstase în scandalul de la Muzeul de Artă. El a scris pe blogul său, acuzând un „linșaj mediatic” în acest scandal, după ce doi istorici și critici de artă au acuzat că în expoziția „Victor Brauner, Între Oniric și Ocult” de la Muzeul Național de Artă al României ar fi fost incluse „falsuri la limita ridicolului”. Adrian Năstase a spus că, în consecință, a decis, ca formă de protest, și dintr-un sentiment de revoltă, să retragă toate lucrările care îi aparțin din expoziție și se spune că ar fi vorba despre o luptă subterană în MNAR dar și în afara sa pentru „diverse curatorii”. Fostul premier și lider al PSD a menționat că a încercat să nu reacționeze la începutul scandalului. A spus că a crezut „cu naivitate” că este respectat în lumea artei, având în vedete contribuțiile sale ca premier în acest domeniu, menționând, printre altele „muzee și colecții, biblioteci, sute de obiective restaurate”. S-a declarat afectat că oameni pe care i-ar fi prețuit ar fi încercat să-l folosească drept „collateral damage” într-o bătălie de reglare de conturi. Fostul premier a făcut diverse mențiuni despre colecție și a spus că i se pare greu „să contești o mențiune olografă a Lenei Constante, soția lui Harry Brauner, fratele lui Victor Brauner”. De asemenea, a spus că o altă acuarelă ar fi primit-o de la Mihai Oroveanu, pe care el o avea de la Gellu Naum. S-a mai referit la diverse expertize făcute și în România și în Franța pentru lucrările pe care le avea în colecție. Adrian Năstase a declarat că retrage aceste colecții, că l-a notificat pe directorul general Călin Stegerean în privința acestei decizii și că dorește în aceste fel să nu creeze probleme nici muzeului, nici ministrului Raluca Turcan, cu care, potrivit acestuia, ar fi avut o poziție corectă în acest scandal, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Hotule tablourile tot din China le ai adus cu termopane.
0
0
Bombonele bombonele locul tau e in alta parte.
2
0
Valeu Mama s-a suparat bombonel,zi merci mai ecscrocule pentru ca eshti liber si ai ramas si cu furaciunile facute,in orice tzara din Europa de vest ti se confisca toata averea si faceai pushcarie pe viatza doar pentru tradarea tzari prin vanzarea in detrimentul Romaniei si shpaga a PETROM,iar in China te impushcau aia si ii trimeteau factura cu costul glontzului odioasei tale sotzii.
8
0
mai bine iti expuneai ouale, ca banii au avut grija lade bitner, etc.
5
0
Bombonel ce avem noi aicea Niste mizerii de mâzgăleli de păcălit oamenii Dacă erau valori de mii de euro nu erau expuse în public Iar la câtă bogăție are trebuia verificat ă
9
0
E un talentat ,se pare că știe de toate,doar că nu i prea ies cum vrea el.Ca politician a reușit să vândă țara la kilogram,dar pe nimic și a mai intrat și la zdup.Nici acolo nu a făcut mulți purici,deși corect era să dea cu mopul în pârnaie vreo 10000 de ani.Cred că s au saturat aia de aerele lui și l au dat afară. A demonstrat că este p***t trăgător cu arma de foarte aproape sau a ricoșat glontele pentru că i tare de cap.Iar cu tablourile n a ținut șmecheria că a semnat el pe toate cu numele de Tamara.Ai zice că omu' pare un luzăr .
13
0
Te-as scuipa, dar am mult de munca, mai apoi, cu curatatul monitorului!
13
0
Sunt jepcareli de pe când erai mare și tare, te-a găsit dorul de artă, vânătorule și pescarule care ești, mai încearcă o dată cu sinuciderea, poate greșești pe bune și scăpăm de tine !
13
0
bombo voia sa reintre in politica da i s-a aratat pisica
17
2
Pare sa fi fost o actiune dosnica...
15
1
Cati bani incasa Bombonel pentru aceasta actiune ?
19
2

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212