REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Adriana Preda, prima româncă acceptată în programul de burse susținut de Barack Obama

Adriana Preda, prima româncă acceptată în programul de burse susținut de Barack Obama

Andreea CONDURACHE 28 ianuarie 2024 | 00:00 1246

Adriana Preda, o tânără de 33 de ani, este prima româncă acceptată în cadrul programului Obama Foundation Scholars, prin care, an de an, fundația Obama, în colaborare cu Universitatea Columbia, aduce zeci de tineri activiști de succes din toată lumea la New York, pentru două semestre de studii și alte activități.

Adriana Preda, prima romanca acceptata in programul de burse sustinut de Barack ObamaAdriana Preda și fostul președinte american Barack Obama

“Schimbarea poate și va avea loc”: Aceasta este deviza tinerei care și-a dedicat ultimii 10 ani sprijinirii copiilor din medii defavorizate. Activista povestește, în cadrul proiectului ENTR, cum în ultimele șase luni și-a pus experiența la bătaie în New York, în sălile de cursuri ale Universității Columbia, în cadrul conferințelor internaționale și întâlnirilor cu activiști de renume mondial, afaceriști de succes și figuri din lumea politică, printre care și fostul președinte american Barack Obama.

Adriana este parte din al șaselea grup de activiști care au primit această bursă și a reușit acest lucru mai ales datorită activității ei de aproape un deceniu ca director executiv, apoi membru de board, al Asociației “The Social Incubator”, care se preocupă cu sprijinirea copiilor și tinerilor care provin din medii defavorizate, în special a celor care au crescut în centrele de plasament.

“New York is not America”/ New York nu e America

Este una din frazele pe care Adriana spune că le-a auzit de foarte multe ori de când a început programul, în august 2023 – un fapt pe care, adaugă ea, l-a înțeles la scurt timp după ce a coborât din avion. În cursul activității sale, Adriana a studiat, a muncit și a trăit în mai multe locuri – de la București la insula spaniolă Gran Canaria și chiar la statul american Alabama, vreme de aproape șase luni.

Niciuna dintre aceste experiențe, nici măcar clipele petrecute în alte părți ale Americii, nu se compară cu “experiența New York”, afirmă ea.

“Oamenii sunt mai relaxați, sunt mai incluzivi. Ai acest sentiment că părerea ta contează și că ce ai tu de spus este important. Este un sentiment constant de “nimic nu este imposibil”. Poți să faci orice, dacă ești foarte focusat (concentrat, n. red.) pe ceea ce vrei să faci și dacă muncești în direcția asta… ești într-un mediu care, constant, te încurajează să vrei mai mult, să îți descoperi și să-ți dezvolți potențialul”.

Pe scurt, explică activista, în acest mediu simți că “ce se spune despre visul american este adevărat”, conform g4media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si o parte urata in nyk ca si in toata america exista si o parte exceptionala care face ca america sa fie prima in lume de peste 100 de ani la foarte mare distanta de toti ceilalti; noi aici suntem la multi ani lumina de partea buna si creativa a americii; intre altele asta e motivul ptr care cel mai bogat roman si-a crescut afacerea si averea datorita americii pornind de aici de la zero
1
0
Woke
1
2
Inca una excitata de un n***u, si de un oras mizer, cu stil de viata artificial. Cine n-a fost acolo, sa se abtina.
0
3
NORMAL CA O ACCEPTA OBAMA, O TRANSFORMA ÎN MONICA LEWINSKY
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510