REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.5° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

AER de NERESPIRAT în ZONA ABATOR! Pe fir a intrat GARDA de MEDIU

AER de NERESPIRAT în ZONA ABATOR! Pe fir a intrat GARDA de MEDIU

Replica API 24 august 2021 | 00:52 9333

Locuitorii din zona Abator se confruntă, de o perioadă bună de timp, cu un miros îngrozitor, care se manifestă în special seara, după ora 21.00. Aceștia susțin că, efectiv, nu mai pot sta cu geamurile deschise, mai ales acum, când este încă destul de cald. ”Nu mai putem respira din cauza mirosului”, au spus oamenii, pentru Replica. Șefa Gărzii de Mediu, Ileana Andrei, a declarat că știe problema și că a fost, personal, în teren, pentru verificări.

Încă de la începutul verii, locuitorii din zona Abator s-au plâns de mirosul insuportabil care se manifestă după orele 21.00-22.00. Cu toate că este o vreme caniculară, locuitorii din această zonă sunt nevoiți să stea cu geamurile închise pentru a nu inhala mirosul pestilențial.

”Locuiesc în zona Abator și, de la începutul verii, în fiecare seară, după ora 21.00-22.00, se simte un miros îngrozitor de “poluare”. Stăm cu geamurile deschise pentru a intra aer “curat” și rece, însă nu putem respira...”, a spus, pentru Replica, un locuitor al zonei.

Un alt riveran a fost mult mai dur în ceea ce privește situația cu care se confruntă: ”E un miros care te trăsnește pur și simplu. Abia putem respira din cauza lui. Sper să se rezolve cât mai repede și să avem parte de un aer curat.” a declarat acesta, pentru ziarul Replica de Constanța.

Încă nu știm de unde provine mirosul

”Știu de această problemă, am primit mai multe sesizări. Deocamdată avem în analiză la Agenția pentru Mediu, pentru a vedea de unde provine mirosul, pentru că acesta există, am verificat în persoană lucrul acesta. Încă nu știm de unde provine mirosul, sunt foarte multe benzinării în zonă ar putea proveni de acolo, însă lucrul cert este că mirosul există și trebuie înlăturată cauza acestuia.” a declarat Ileana Andrei, comisar șef Garda de Mediu Constanța, pentru Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine nu stie ca de cand sunt rezervoarele oil terminal exzista problema ? Eu stiu de peste 40 de ani . A fost miros sporadic . La canalizarile din fata "Diplomatic " fosta cantina I C H mirosul nu a disparut niciodata . Acum este mai persistent ca se dezafecteaza rezervoarele . Angajatii staului STAU si primesc salarii , nu merg pe teren .
0
0
de unde ar putea veni miros de hidrocarburi vand ai alaturi oil terminal?
1
0
Agentia de Madiu sa verifice mai repede si sa ne spuna si noua ce au aflat. Daca nu stiti va spunem noi: de la OIL Terminal. Aveti aparate de masurat poluarea? Sa nu spuneti ca "se incadrau in parametri".
7
1
Mia zis o doamna de la replica ca cica miroase la sperma
10
6
Din cauza centralelor de apartament pe gaze. Asa se intampla in tot orasul, dar se tin sesizarile ascunse si nimeni nu face nimic. Centralele de apartament sunt cauza dragii mei. M ai studiati problema.
7
37
Locuiesc in zona, iar in cartiere, de cateva saptamani, de la ora 18 se simte miros puternic de invechit, de batran, de gunoi, apoi se schimba mirosul, se simte ca spray-ul de insecte. In zona Diplomatic - Jysk, e un miros constant de gaze, de cativa ani... Bine ca nimeni nu face nimic...
13
8
Ce gluma buna! Faptul ca OIL TERMINAL este peste gard nu suna familiar celor de la Agentia de Mediu?
45
1
sunt spagi din partea oil , de acolo vine , garda de mediu se face ca ploua dar spaga e mare ...
38
1
e chestia aia de mase plastice...plus titeiul din Oil
31
0
Mirosul vine de la OIL TERMINAL SI de mai multi ani.si stie bine toata lumea
56
3
Au aruncat cei cu constructiile materiale si au blocat canalizarile
21
7

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118