REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu are profit, dar directorii au salarii mai mari decât șeful statului

Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu are profit, dar directorii au salarii mai mari decât șeful statului

Replica API 7 septembrie 2022 | 21:20 9377

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA are 251 de angajaţi, iar zeci de posturi sunt cu funcții de conducere. În funcţie de calificări şi performanţe, veniturile pot avea variaţii uriaşe, așa că unii directori ajung să câștge mai multd ecât șeful statului. Cel mai mare salariu este cel al directorului general, Bogdan Artagea, care este urmat de directorul economic. Asta, în timp ce compania nu a mai înregistrat profit de ani buni.

Ţinut captiv intereselor militare ale SUA, aeroportul de la Kogălniceanu nu poate cunoaşte o dezvoltare civilă, care să-l facă performant din punct de vedere economic. Anul trecut, aeroportul a înregistrat venituri de 40,4 milioane de lei pierderi de 930 lei, cu datorii de 3,6 milioane de lei. Cu toate acestea, șefii de aici beneficia de salarii cât cele ale unui sef de județ… sau mai mari, ori decât al lui Klaus Iohannis . Acesta din urmă a primit anual suma de 179.507 lei, respectiv 14.950 de lei lunar, pentru funcția de președinte al României.

Cei mai dotați: directorul general și economic

Cum este cazul directorului aeroportului, Bogdan Artagea, care încasează o leafă mai mare decât a șefului statului sau decât a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu (n. red 164.268/an), adică 16.264 pe lună, echivalentul a 195.264 lei/anual. Salariului de bază i se adaugă și indemnizația pe care o încasează, lunar, în valoare de 4.631 lei.

Directorul plin al companiei deține un teren, o casă, o mașină și bijuterii de 17 000 euro. Are cont de 10000 euro deschis anul acesta, dar are și trei credite de 44.000 lei, 663000 euro și 47.000 lei.

Bogdan Artagea

Și directorul economic câștigă mai mult decât un șef de CJ sau decât Iohannis. Horia Mihail Acatrinei se laudă cu o leafă de 15.429 lei pe lună, echivalentul a 185.148 lei/anual.

Horia Mihail Acatrinei

Ca să nu mai spunem că Acatrinei este și membru în Consiliul de Administrație, așa că mai adaugă la leafă suma de 4.631 lei pe lună. În concluzie, ajunge să încaseze, într-o lună, de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu peste 20.000 lei.

Nicușor Șuță, director operațional, proprietar ul unui teren, a unei case și a două mașini, a câștigat, în anul fiscal 2021, o leafă egală cu cea a unui șef de județ, adică 163.987 lei/anual, echivalentul a 13.665 lei, la care se adaugă suma de 2000 de lei venituri în afara funcției, încasate tot de la AIMK.

Anca Moldoveanu , director Dezvoltare, proprietara unui teren, a unei casă și a trei mașini, încasează anual 127.879, echivalentul a 10.656 pe lună. Anul trecut a mai încasat, tot de la Aeroport, suma de 28. 585 lei, reprezentând venit în afara funcției.

venit Anca Moldoveanu

Fostul primar din Techirghiol câștigă aproape 10.000 de lei

Fost primar la Techirghiol, în perioada 2005-2008, Gheorghe Zamani este directorul tehnic al companiei. Cu o avere de invidiat, trei terenuri, trei case, două mașini și colecții de bijuterii, dar și colecție numismatică, în valoare totală de 17.000 euro, Zamani încasează, lunar, de la AIMK suma de 9.471 lei.

venit Zamani

Irina Petronela Șargu, director Resurse Umane și Juridic, are două terenuri, două case și câștigă lunar de la Aeroport, suma de 11.055 lei, adică 132.666 lei pe an, la care se adaugă venituri din altă sursă, în afara funcției, tot de la Aeroport, suma de 18.087 lei.

Nici șefii de servicii nu au motive să se plângă, pentru că și salariile lor depășesc, lunar, suma de 5000 de lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
No comment
0
0
O mai Fote Barcaru pe Nusa?
0
0
Sunculita ala din mijloc e de tot rasul
0
0
.**e plin de tintari ...
0
1
Cea mai buna dovada ca simpaticii de mai sus chiar sunt jmekeri e faptul ca unul dintre ei, Acatrinei, a ramas pe functie desi in acest timp a avut o condamnare cu suspendare. Legea permite asa ceva? Intreb, doar!
0
0
Fratilor, acum fara misto: stiati ca bivolul chel este singurul sef de aeroport care nu cunoaste o limba straina? Din engleza, dupa mai multe luni de meditatii intense a reusit sa retina un singur cuvant: fukc!
0
0
Gusatul mi l lasati mie sa i trag o M U I E. Sanatoasa!
1
0
bataia de joc din Romania,un aeroport sters,fara perspective si viziune.AFARA CU EI!! Cluj,Iasi,Timisoara,au curse si rup,la Constanta cu astia care incaseaza sute de mii NIMIC
1
1
acolo e cuibusorul de nebunii al securistilor. Sa le dau mwie cu kk !!!
1
0
Ce GUShA are KAKUMAM IN GUShA LUI!!! Lasa k romanii inghit orice k pelikanu!! E GRELE CAND ESTI MAI P***T DECAT PERMITE LEGEA!!
2
0
PAI DE ACEEA NU ARE PROFIT, CA SE DUCE PE SALARII NESIMTITE
0
0
Romania sat fara caini. Asa se intampla cand dai mana libera ca gusatii sa-si dea singuri salariul. Peste tot la stat e la fel. Toti primarii si-au dat salarii cat Casa Poporului, ca sa aiba de unde sa dea parandarat la partid.
0
0
Artagea B cel mai hot dintre toti.porcul pitic si arogant a dus in picaj societatea.porcule,mai bine da-ti demisia ca vine DNA pe urmele tale
1
0
Uite cursa de Roma, dispare cursa de Roma, anul trecut anunta cu fast ca din toamna plecam la italieni, nu sa zburat.Anul acesta videoconferinta mare cu voi, presa pupincurista, ca din 26 septembrie se zboara la roma, ei, raspundeti voi, avortonilor, unde si cu ce zburati la R***?
2
0
Victor,posetele sint din spaga.Ca si vacantele,cluburile.Astia nu scot un ban din buzunar,totul moca,vinzare de influenta,furat motorina si kerosen,chestii din astea.Salariul Aoa,in buzunar.Terenurile,din spaga.
4
0
Fereasca Dumnezeu! Unii stau toata ziua prin cluburi cu amantele! Uneori nici nu vin la munca! Vacante peste vacante! Ce ii recomanda pentru a lua aceste salarii? La fel ca si nevasta-sa care incaseaza degeaba salariul la casa corpului didactic pentru a-si etala posetele de mii de euro! Nu a facut nimic! Nu le este jena?
1
0
Astia sunt parazitii atarnati de partid care cotizeaza la sediu...
1
0
E o bataie de joc la adresa societatii! Aeroportul MK ar fi gazda ideala a Campionatului National de Frecat Menta!
1
0
Artagea, prin prisma cifrelor, este un manager extrem de slab! Cu siguranta ca a venit momentul sa fie inlocuit! Veniturile sale uriase ptr o activitate te-miri-ce sunt o insulta la adresa Bunului Simt si a Cetateanului Onest! Dati-l afara!
2
0
Ce mecle au jegosii astia care nu se mai satura , ar trebuii impuscati nemerniciii .Iarta ne Doamne ca avem asemenea lighioane printre noi !
2
0
Cine le-a facut salarii unor putori care nu produc nimic. Cine altcineva decit guvernantii de doua parale. Daca tot nu produce nimic aeroportul M. Kogalniceanu de ce nu-l inchine sau sa i se dea alta destinatie.
2
0
bai,sa ziceti multumesc ca se ridica din lat si vin 2 ore la asa zisul servici! asa gindesc pesedistii si pnlistii care au facut posibil dezmatul salarial al bugetarilor inutili si care falimemteaza institutia!
2
0
Pentru ca nu are sens sa mai comparam cu Cluj sau Timisoara, la o simpla cautare pe Google am constatat ca aeroportul din Iasi are 14 destinatii, cel din Bacau are 12 si cel din Suceava are 18. Daca numarul locuitorilor Iasului este comparabil cu numarul celor din Constanta, ei bine Bacaul are o jumatate din populatia Constantei iar Suceava o treime... . Poate va ganditi ca populatia Constantei este saraca...avem o crestere economica sub Bucuresti, Cluj, Timisoara dar peste Iasi, Bacau, Suceava. PIB-ul pe cap de locuitor situeaza Constanta peste Iasi, Bacau, Suceava si sub Cluj, Timisoara...
0
0
Este incredibil ce se intampla! In 1979 aeroportul MK avea 1 000 000 de pasageri in 2022 are 30 000. Iasul care acum 10 ani avea curse cat avem noi acum in 2022 o sa aiba peste 1,5 milioane!A luat Timisoara! Se apropie de Cluj! Si nu poate cineva sa mi zica ca Iasul e mai dezvoltat decat Cta! Si nici ca moldovenii sunt la munca! Pt ca daca ar fi asa Bacaul si Suceava ar bubui si ele! dar sunt mult in urma! Este vorba de managementul aeroportului Si unde mai pui ca Cta are si 2 milioane de turisti-oficiali si la negru- schimburi de echipaje etc etc! Actuala conducere a Mk este de tot.kk!
1
0
Ce director vrajeala ! Cel mai tare de la aeroport e teutu samata salenco , omu are carisma , videala , chiar daca ii scorlaie matele , o are pe petruta care femeia e bomba , ii da limbi in p***a sale zilnic !
0
0
Voi realiazati ca nulitatile astea sunt platite din banii nostrii doar pt ca sunt slugarnici si sug bine p**a sefilor lor de partid, psd si pnl ? Ca majoritatea celor pusi in functii la regiile de stat. , a consilierilor si alte lepre numite in consiliile de admnistratie, a directorilot, sefilor si sefutilor, toata adunatura asta nu face decat sa fure si sa mangleasca pt partid si pt cei care iau pus in functii. Ce daca sunt idioti, incapabili , nesimtiti si arogati, o freaca la greu si manglesc , ajunge !? Si uite asa , o tara bogata si frumoasa este de rasul lumii! Secaturilor!
3
0
Cu doar 2 curse internationale pe saptamana ... si alea nici macar in UE , doar la turci ! Suntem de rasul judetelor !
1
0
acest ,director, e pus degeaba.abar nu are nimic de meserie, era prieten si bea inainte cu fasole, trebuie destituit imediat, si zborurile sa fie functinale din nou, de la cluj se zboara in 20 de tari se la cta doar la turci, rusinee, ei spun k na to ar fii de vina , k nu le da voie sa zboare fara ..vrajealaa
1
0
Si avem un porc care discuta combinatii toata ziua pe la Beta pe la filicorii in loc sa stea la program ei se cred ca si cum smecheri
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513