REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
30.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Afacerea vizelor: Polonia dezminte un sistem de fraudă masiv

Afacerea vizelor: Polonia dezminte un sistem de fraudă masiv

A.F. 21 septembrie 2023 | 00:00 685

Guvernul polonez a respins miercuri acuzaţiile "absurde" referitoare la "amploarea" scandalului privind fraude în eliberarea de vize pentru cetăţeni străini de către Polonia, membră a Uniunii Europene, după ce Germania şi-a exprimat preocuparea asupra acestui subiect, informează AFP.

Afacerea vizelor: Polonia dezminte un sistem de frauda masivMariusz Kaminski

"Din nefericire, presa germană s-a agăţat de povestea complet absurdă a opoziţiei (poloneze) privind amploarea problemei cu care ne confruntam. Am discutat ieri (marţi) cu ministrul german de interne", Nancy Faeser, a declarat omologul ei polonez, Mariusz Kaminski, la Radio Zet.

"I-am explicat amploarea reală" a problemei, "am asigurat-o că era vorba pur şi simplu de o campanie electorală a opoziţiei şi i-am spus să nu creadă prostiile astea", a adăugat ministrul polonez de interne.

O sursă guvernamentală germană a anunţat înainte de aceasta că Nancy Faeser îl sunase pe Kaminski şi că ambasadorul Poloniei la Berlin fusese convocat.

"S-a indicat în mod clar că guvernul (german) federal aştepta de la guvernul polonez să clarifice rapid şi complet acuzaţiile grave privind o eventuală fraudă în problema vizelor", a adăugat ea.

La rândul său, Comisia Europeană a anunţat miercuri că a cerut "clarificări" Poloniei asupra acuzaţiilor "preocupante" privind această problemă.

Ministerul Afacerilor Externe polonez se află de mai multe săptămâni în tensiune după dezvăluiri privind eliberarea de vize pentru cetăţeni străini facilitată prin dare de mită. Mai multe persoane au fost inculpate.

De sistem ar fi beneficiat cetăţeni din state din Orientul Mijlociu şi din Africa, după ce acesta ar fi fost stabilit în ţările vizate între consulate poloneze şi societăţi externe, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699