REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.2° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Afaceriști din Constanța, trași în piept de un așa-zis tâmplar din Bacău: i-au dat 10.000 de euro să le facă șezlonguri

Afaceriști din Constanța, trași în piept de un așa-zis tâmplar din Bacău: i-au dat 10.000 de euro să le facă șezlonguri

Victor ROTARU 1 iulie 2024 | 00:00 3334

Românul este foarte priceput în a da țepe. Andi. P., de exemplu, un așa-zis tâmplar din Bacău, a reușit să păcălească doi afaceriști din Constanța, după ce l-au contactat în vederea furnizării mobilierului pentru plajă. I-au plătit peste 61.000 de lei, însă nu au primit nici măcar un șezlong în schimb.

Afaceristi din Constanta, trasi in piept de un asa-zis tamplar din Bacau: i-au dat 10.000 de euro sa le faca sezlonguri

Olimpia I și George N. au identificat pe rețeaua de anunțuri online OLX un distribuitor de cherestea din Bacău care și-a luat angajamentul de a confecționa mobilier de plajă pentru firma lor. În baza acestei înțelegeri, i-a fost trimisă suma totală de 61.023 de lei lui Andi P. pentru confecționarea mobilierului de plajă, însă marfa nu a mai fost livrată. Sumele de bani însumând 61.023 de lei au fost depuse în mai multe tranșe, de către reprezentanții legali ai societății.

De asemenea, la data de 9 martie 2020 s-a deplasat împreună cu Olimpia I. la Bacău, unde au vizitat atelierul lui Andi P. și i-au remis numerar suma de 5.000 de lei, în contul lucrării, ca avans, tâmplarului societății respective. Bărbatul a mai menționat că nu crede că tâmplarul este implicat în comiterea faptei, ulterior acesta chiar atenționându-i că e posibil să fie păcaliți de inculpat.

Afaceristi din Constanta, trasi in piept de un asa-zis tamplar din Bacau: i-au dat 10.000 de euro sa le faca sezlonguri

Fiind audiat în calitate de suspect și inculpat, Andi P. nu a recunoscut săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, declarând că nu a avut intenția de a înșela persoanele, susținând că restituirea unei părți din sumele de bani datorate persoanelor vătămate reprezintă dovada faptului că nu a intenționat să îi însele.

Mijloacele de probă au contrazis această poziție a bărbatului, și au relevat un mod de operare specific, inculpatul solicitând sume de bani de la respectivele persoanele în schimbul comercializării și confecționării de material lemnos și mobilier, marfă pe care ulterior primirii banilor nu o mai livra, restituind sume mici, tocmai pentru a disimula intenția sa de a înșela.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Andi P. la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce handicapat
0
0
ce act de vitejie la magistratii constanteni! sau pus in pericol!
1
0
Dații o bătaie buna sa se lase de sportul asta.
6
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515