REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.5° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

AFACERIȘTII din PORTUL TOMIS s-au MUTAT cu SCANDALUL la CURTEA SUPREMĂ!

AFACERIȘTII din PORTUL TOMIS s-au MUTAT cu SCANDALUL la CURTEA SUPREMĂ!

Replica API 31 decembrie 2021 | 00:24 5808

Băieții deștepți de la Tomis Marina, societatea care a ”supt” ani de zile chirii de la terasele din Portul Tomis, sunt disperați că nu vor mai putea face lucrul acesta. După ce Curtea de Apel a respins, pe 3 noiembrie, cererea formulată de Tomis Marina Management SRL, pentru continuarea contractului de concesiune a Portul Turistic Tomis, iată că societatea a mutat scandalul la Curtea Supremă.

Contractul dintre Tomis Marina și Portul Constanța, pentru exploatarea Portului Tomis, a ajuns la final pe 30 iunie. După ce societatea a câștigat la Curtea de Arbitraj procesul cu CNAPM, prin care solicita obligarea acestei la prelungirea contractului, teoretic, Portul Constanța ar fi trebuit să încheie un nou act de concesiune a Portului Tomis cu firma în cauză. Dar nu s-a întâmplat asta, pentru că CNAPM a contestat, la Curtea de Apel Constanța, decizia Curții de Arbitraj. Judecătorii Curții de Apel au anulat, pe 3 noiembrie, decizia Curții de Arbitraj. ”Admite acţiunea în anulare. Anulează hotărârea arbitrală şi judecând în fond respinge cererea formulată de SC Tomis Marina Management SRL ca nefondată. Admite cererea de intervenţie (n.red. a Primăriei Constanța) accesorie. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se poate depune la Curtea de Apel Constanţa”, se arată în minuta din 3 noiembrie.

Portul Tomis a ”ajuns” la Curtea Supremă

Însă societatea a formulat, pe 6 decembrie, apel Curtea Supremă. Primul termen a fost stabilit pentru 18 ianuarie. Precizăm, însă, că oricare va fi decizia Înaltei Curți, va fi definitivă. Iar, dacă magistrații vor respinge apelul, atunci Tomis Marina va pleca, definitiv, din Portul Tomis.

Reamintim că Primăria Constanța a demarat procedurile în vederea preluării, în administrare, a Portului Tomis. În acest sens, a fost formulată o solicitare către Ministerul Transporturilor, condus la acea vreme de USR. Însă, nici până la acest dată, primăria nu a primit răspuns.

Tomis Marina Management, concesionara Portului Tomis!

În anul 2004, CNAPM, condusă la acea vreme de Gheorghe Moldoveanu, a concesionat Portul Tomis, până-n 2021, firmei Sisteme Internaționale de Afaceri –București SA. Între timp, rolul de antreprenor general a fost preluat de firma SC Tomis Marina Management SRL, numită înainte SC Sisteme Integrate de Afaceri. Inițial, singurul acţionar al firmei era chiar Sisteme Internaționale de Afaceri SA, ulterior schimbându-se acționariatul. În iunie 2006, când APMC era condusă de Mircea Baniaș, contractul de închiriere a fost renegociat, iar printr-un act adițional s-a stabilit o noua chirie, valabilă de la 1 decembrie 2005, de 3.224,5 euro / lună.

În februarie 2008, Adunarea Generală a Acționarilor din firma Tomis Marina Management a decis cooptarea în afacere a SC Euromarina SA, firmă cu capital turcesc, reprezentată de Hasan Malik Kececioglu și Mustafa Nihat Demirel. Pe cheiul portului Tomis au răsărit containere, construcții provizorii care au fost transformate în cafenele şi restaurante. Acestea au fost închiriate de Tomis Marina Management altor afaceriști.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Datii afara
0
0
3000 euro??? Give me two!!!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303