REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Afaceristul care l-a băgat în pușcărie pe fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod, a dat faliment

Afaceristul care l-a băgat în pușcărie pe fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod, a dat faliment

Andreea POPA 14 decembrie 2023 | 00:00 3963

O firmă deținută de afaceristul care l-am băgat pe Tudorel Calapod, fostul primar din Năvodari, și-a cerut falimentul la tribunal, iar instanța i-a aprobat solicitarea. Firma se ocupă de transportul rutier de mărfuri, în condițiile în care patronul este administratorul campingului Lebăda, din Mamaia Nord și cunoscut pentru afacerile sale imobiliare dubioase. Tunul de 10 milioane de euro reușit de acesta în anii 2000 a fost dezvăluit în exclusivitate de Replica de Constanța.

Afaceristul care l-a bagat in puscarie pe fostul primar din Navodari, Tudorel Calapod, a dat falimentTudorel Calapod

Tribunalul Constanța a decis pe 12 decembrie 2023 ”deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei Samy & Radu S.R.L”, într-un dosar înregistrat pe 7 decembrie, la cererea debitoarei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 15 aprilie 2024. 

Samy & Radu SRL din Năvodari a fost înființată în 2016 și are ca domeniu principal de activitate transporturile rutiere de mărfuri. Firma a raportat pentru anul 2022 afaceri de 878.557 lei și un profit net impresionant, de 611.674 lei, cu numai 3 angajați, precum și datorii de 1.949.841 lei.

Samy & Radu SRL este deținută de Samoil Haralambie, un personaj implicat în afaceri imobiliare penale, care au dus în cele din urmă la condamnări grele. Replica a dezvăluit în premieră dedesubturile afacerii lui Haralambie, care a dus la condamnarea unui primar pentru corupție. 

Afaceristul care l-a bagat in puscarie pe fostul primar din Navodari, Tudorel Calapod, a dat falimentCamping Lebăda

Cine e patronul firmei care a dat tunul de la Campingul Pescăresc

Samoil Haralambie a fost patronul firmei Hars SRL, care în 1998 a primit în concesiune de la Primăria Năvodari 28.000 de metri pătrați de teren în Mamaia Nord - Campingul Pescăresc, contra sumei de 4 bani pe metrul pătrat pe an. În 2006, Consiliul Local Năvodari a aprobat vânzarea respectivului teren, plus un „bonus” de încă aproape 10.000 metri pătrați, către aceeași firmă a lui Haralambie, cu un preț de 9.09 euro metrul pătrat. 

După doar câteva luni, Haralambie vindea terenul luat cu 270.000 de euro de la primărie cu peste 10 milioane de euro către norvegienii de la Westhouse Invest SRL, firmă controlată la acea vreme de Kay Tonnes Thorkildsen. Ulterior, și Hars a fost preluată de norvegieni și a intrat în grupul Westhouse.

Potrivit unor surse, Haralambie a încasat doar 5 milioane de euro din cele 10 milioane primite de la norvegieni. Restul de 5 milioane de euro au ajuns la edilii din Năvodari care au „legalizat” tranzacția.

În septembrie 2016, fostul primar Tudorel Calapod a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru afacerea Hars. Patronul Samoil Haralambie a scăpat, ca în toate cazurile de acest gen, de orice răspundere. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta da furt de 10 mil euro din banii tarii din taxe.
1
0
Chelaru Florin l-a depasit chiar si pe Calapod Tudorel CALAPOD la furaciuni si la distrugerea orasului Navodari !
2
0
ai dreptate brane intro ...mana dar nu ai ce face sau nu am ce face ,anul trece si noi ne imbatam cu apa rece ,facem datorii pentru mancare si luam bani de la c a r pentru ...sarmale !jmecherii mananca somon si icre negre stau la plaje in maldive si fac planuri cum sa mai o puna de o jmecherie cu ...statul !
3
0
Calapod a fost bagat in puscarie de Matei sI N**a.Nu-l suporta pe Calpod si incerca tot felul de manevre.Calapod era cu scoala ,avea prezenta,carismatic iar el era un analfabet si urat pe deasupra cu o privire de vita inainte de taiere.. .S-a folosit de consilieri pesedisti cu care trecea proiectele in sedinte.Majoritatea consilierilor PSD era formata din locuitori fara scoala usor de manevrat.Matei a furat sase ha. teren din tabara cu una adeverinta falsa EMISA SI SEMNATA de el si l-a trecut la firma lui. L-a parcelat si l-a scos la vanzare. Sunt multe de spus despre el dar se lauda ca are la mana justitia,garda financiara polita etc.O JAVRA.
2
1
Samoil Haralambie.....interesant nume....Haralambie .... Haralambie....hmm....de unde stiu numele asta? ... Haralambie...
3
3
Trei hectare in Mamaia Nord la malul marii pentru nici 300 mii euro - e haios chiar si pentru 1998. Pret mai mic chiar si decat Vama Veche la ora aia. Plus ca la timpul ala nu exista euro - erau doar dolari si altele.
10
0
Primarul Tudorel Calapod nu a fost bagat in puscarie de acest afacerist obscur din Navodari, a fost bagat de p********l spagar Nitza pe o acuzatie inventata tocmai ca nu a facut smecheriile de unde Nitza isi lua spaga. Primarul Matei care a vandut tot ce se putea din Navodari a dat terenuri si alte drepturi acestui Nitza si nu a patit nimic. Dar fiindca nu se mai oprea l-au dat in gat alti smecheri.
15
2
Primari și alți angajați la stat cu funcții au milioane de euro terenuri vile mașini de zeci de mii de euro Afaceri și firme multe cu datorie trecute pe numele neamurilor Statul fură bani de la fraierii țării salariați și pensionari Oligarhii se lăfăie in lovele Corupția Mafia distruge r*mânia
18
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166