REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Afaceristul Grădinaru, de la Opal Construct, care a luat mită de la un primar, este executat de CEC Bank

Afaceristul Grădinaru, de la Opal Construct, care a luat mită de la un primar, este executat de CEC Bank

Mirela PASCAL 5 septembrie 2023 | 00:00 3622

„Belelele” se țin scai de afaceristul Bogdan Grădinaru, patronul de la Opal Construct, firmă abonată, în trecut, la banii statului. După ce la începutul anului a fost condamnat cu suspendare, pentru dare de mită, acum Grădinaru dă cu subsemnatul și în fața executorilor. În urma unui debit neachitat către CEC Bank, Grădinaru este executat silit pentru recuperarea datoriei.

Afaceristul Gradinaru, de la Opal Construct, care a luat mita de la un primar, este executat de CEC Bank

Opal Construct SRL a fost înfiinţată în 2005 şi avea ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare. A primit în ultimii ani un număr uluitor de contracte de la stat: peste 1.300. Dintre acestea, 1.262 au reprezentat cumpărări directe, în valoare de 558.801,28 euro, iar 68 au fost câştigate prin licitaţie, valoarea acestora ridicându-se la peste 22.000.000. Cele mai importante au fost primite de la Ministerul Apărării Naţionale, dar şi de la primăriile Mangalia sau Eforie. Societatea deținută de Bogdan Nicolae Grădinaru, a primit contracte și de la primăriile din județ, iar modul în care acesta acționa, nu tocmai legal, l-a determinat pe unul dintre primari să ia calea DNA-ului pentru a-l denunța.

De ce a fost acuzat Grădinaru

În perioada august - octombrie 2016, Grădinaru, în calitate de administrator/reprezentant al unor societăți comerciale, ar fi oferit, promis și remis în mai multe tranșe, sumele de 8.000 de lei și 3.600 euro, unui primar dintr-un oraș din Constanța, reprezentând un procent de 5% respectiv 10% din sumele achitate de Primărie către firmele acestuia. Banii respectivi ar fi fost remiși primarului pentru ca acesta, în virtutea funcției deținute să urgenteze efectuarea unor plăți către societățile deținute/controlate de inculpat pentru efectuarea unor lucrări executate în baza unor contracte încheiate cu primăria respectivă.

Afaceristul Gradinaru, de la Opal Construct, care a luat mita de la un primar, este executat de CEC Bank

Grădinaru și-a recunoscut faptele și a fost condamnat în ianuarie a.c. la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare.

Este executat silit

De parcă nu ar fi fost de ajuns, Grădinaru are probleme și cu băncile, ajungând în situația de a fi executat silit, pentru neplata datoriilor. CEC Bank este creditoarea, care a apelat la un executor judecătoresc în vederea recuperării datoriei. Grădinaru a contestat executarea, însă mai are de așteptat până la primul termen, stabilit abia în ianuarie 2024.

Firma lui Grădinaru, Opal Construct, este în faliment din 2021. Anul trecut, figura cu datorii de peste 18 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta avea Porsche-ul parcat tot timpul la primaria Mangalia de ziceai ca e angajat acolo. Pe Radu nu l-a turnat sau cu ala s-a inteles la imparteala?
3
2
Robert Serban primar de Eforie nu sa inteles la spaga cu Gradinaru si la turnat.
3
1
L-au executat și pe ăsta , unde ai pomenit primar să refuze o șpagă atât de ușor de luat și fără obligații ? Trebuia doar să achite factura pentru lucrarea prestată fără alte obligații , dar ce să vezi , surpriză , primarul îl dă pe mâna DNA-ului semn că nu este mulțumit de parandărătul patronului care își vrea banii pe lucrare mai repede și nu în următorii 5 ani așa cum tergiversa plata , primarul , eu cred că acolo DNA-ul să fie vigilent deoarece acest primar este familiarizat cu luarea de comisiune și șpăgi .
6
0
este, cred o practica curenta, in romania. unde nu a cotizat?
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677