REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.1° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Afaceristul la care Făgădău își spăla mașinile, achitat pentru trafic de influență

Afaceristul la care Făgădău își spăla mașinile, achitat pentru trafic de influență

Replica API 30 ianuarie 2022 | 20:01 7915

Dumitru Claudiu Apostolide a fost trimis în judecată pentru trafic de influență alături de Florian Lucian Niculae. Primul a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, iar Niculae Florian Lucian la 1 an și 4 luni, tot cu suspendare. În urma apelului, magistrații Curții de Apel Constanța au decis achitarea lui Dumitru Claudiu Apostolide și menținerea pedepsei pentru Florian Lucian. Sentința a fost dată pe 20 ianuarie și este definitivă. Menționăm că Apostolide controlează firma Perfect Knik SRL, căreia Primăria Constanța , condusă la acea vreme de Decebal Făgădău, i-a atribuit, în 2018, un contract pentru servicii de spălare a mașinilor din parcul său auto, fără organizarea unei licitații, pe baza unei proceduri simplificate.

Ce au făcut cei doi

Potrivit rechizitoriului, denunțătorul celor doi avea o societate în stațiunea Mamaia. În urma unui control al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, activitatea societății a fost suspendată temporar până la remedierea neregulilor constatate, fiind, de asemenea, aplicată o amendă contravențională în cuantum de 1.500 lei. Bărbatul a luat legătura cu Dumitru Claudiu Apostolide care i-a promis că îl ajută prin intermediul lui Florian Lucian Nicolae, care ar fi avut cunoștințe printre funcționari de rang înalt din cadrul instituțiilor statului, putînd astfel aranja redeschiderea societății. Denunțătorului i s-au cerut 10.000 de lei, urmînd să-i fie eliberat un înscris cu aparență de legalitate, în baza căruia să procedeze la redeschiderea activității punctului de lucru al societății, însă, odată cu trecerea timpului, a constatat că inculpații nu i-au remis un astfel de înscris, astfel, a început să facă presiuni asupra celor doi, în sensul că i-a contactat. în mod repetat, prin intermediul telefoanelor mobile.

Curtea de Apel l-a achitat pe Dumitru Claudiu Apostolide

Instanța a constatat că singura probă pe care s-a întemeiat soluția instanței de fond în ceea ce îl privește pe inculpatul Dumitru Claudiu Apostolide a fost declarația martorului denunțător - situația frecventei comunicărilor la distanță între cei doi, în lipsa conținutului acestora, neavând un conținut probatoriu lipsit de echivoc - insuficientă pentru a întemeia o hotărâre de condamnare a celui dintâi. Neavând convingerea că acuzația a fost dovedită dincolo de orice îndoială rezonabilă, Curtea de Apel Constanța va admite apelul acestuia, va desființa în parte sentința apelată și va pronunța o nouă hotărâre potrivit regulilor de la judecata în fond prin care va dispune achitarea sa.

Citește și:

Primăria Constanța își spală mașinile la firma unei polițiste locale

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Super justitie.
11
0
Mai tii minte cand tiam rupt maxilaru cu un pumn si dormeai pe ciment cand ai tras la xerox bancnote de dolari cum beai supa cu paiul la spital hahahahahahahahah
11
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303