REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Afecțiunea care se manifestă printr-o umflătură dureroasă pe abdomen

Afecțiunea care se manifestă printr-o umflătură dureroasă pe abdomen

A.F. 4 mai 2023 | 00:00 318

Herniile abdominale sunt afecțiuni frecvent întâlnite, caracterizate prin exteriorizarea prin piele a unui organ din abdomen, printr-un punct slab al mușchiului peretelui abdominal. Această proeminență poate fi însoțită, în unele cazuri, de durere, presiune sau disconfort.

Afectiunea care se manifesta printr-o umflatura dureroasa pe abdomen

În funcție de localizare, herniile abdominale pot fi ombilicale, epigastrice, inghinale și femurale, la care se adaugă și herniile incizionale sau eventrațiile, apărute în urma unor operații, în zona în care peretele abdominal a fost secționat.

Factorii de risc care favorizează apariția herniilor abdominale sunt ridicarea de greutăți, tusea cronică, strănutul cronic cauzat de alergii, sarcinile repetate, obezitatea și existența unor intervenții chirurgicale abdominale sau pelvine.

Indiferent, de tipul herniilor, este important de reținut că acestea evoluează progresiv, singurul tratament eficient pentru repararea acestor defecte ale peretelui abdominal fiind operația. În lipsa intervenției chirurgicale, herniile cresc și pot apărea complicații serioase – ocluzii, perforații și chiar necroze ale organelor herniate. De aceea, este recomandat un consult de specialitate imediat după apariția primelor semne ale afecțiunii, în vederea stabilirii corecte a diagnosticului și a planului terapeutic.

Tratamentul herniilor abdominale implică montarea unei plase chirurgicale speciale, astfel încât structura peretelui abdominal este refăcută, herniile sunt reparate fără tensiune, iar vindecarea este rapidă. În prezent, datorită avansului tehnologic, tratamentul chirurgical al herniilor abdominale este realizat aproape în totalitate minim invaziv, prin chirurgie laparoscopică sau chirurgie robotică, aceasta din urmă impunându-se tot mai mult în ultimii ani, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768