REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.5° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Afecțiunea gravă care provoacă rigiditate musculară și pierderea echilibrului

Afecțiunea gravă care provoacă rigiditate musculară și pierderea echilibrului

A.F. 20 iunie 2024 | 00:00 221

Odată cu înaintarea în vârstă, crește riscul de apariție a unor boli neurodegenerative. Controalele periodice la medicul neurolog contribuie semnificativ la depistarea din timp a acestora și la inițierea tratamentului corespunzător, pentru ameliorarea simptomelor. În caz contrar, aceste boli evoluează, cu complicații severe și cu un impact puternic asupra calității vieții.

Afectiunea grava care provoaca rigiditate musculara si pierderea echilibrului

Una dintre aceste afecțiuni este boala Parkinson, care apare în urma distrugerii neuronilor care produc dopamină, un hormon cu rol esențial în controlul mișcărilor corpului. Astfel, apar manifestările clinice caracteristice bolii Parkinson - tremorul, rigiditatea musculară și pierderea echilibrului. Aceste semne și simptome se agravează în lipsa tratamentului potrivit și pot duce la complicații.

Boala Parkinson este cea mai frecventă formă de parkinsonism și a doua cea mai întâlnită boală neurodegenerativă asociată cu îmbătrânirea, după boala Alzheimer. Deși această afecțiune nu poate fi vindecată, opțiunile de tratament pentru boala Parkinson existente contribuie semnificativ la încetinirea progresiei bolii și la ameliorarea simptomatologiei, pacienții putând avea o mai bună calitate a vieții.

În funcție de stadiul afecțiunii, medicul neurolog poate recomanda medicație antiparkinsoniană orală, fizioterapie, hidroterapie, terapie ocupațională, logopedie, sau, în stadiile avansate, stimulare cerebrală profundă sau tratamente asistate de dispozitiv. Aceste terapii moderne pentru boala Parkinson pot fi indicate de medicul neurolog atunci când simptomele pacientului sunt severe, iar medicamentele administrate pe cale orală nu mai au efect.

Pompele de infuzie de gel intestinal care conține levodopa, carbidopa și entacaponă sunt dispozitive de mici dimensiuni, ușor de purtat, care sunt conectate printr-un tub fixat în intestinul subțire, asigurând astfel un tratament infuzabil continuu, timp de 16 ore. Pompele cu apomorfină sunt conectate la un tub montat sub piele, la nivelul abdomenului, de asemenea cu asigurarea administrării tratamentului timp de 16 ore. În cazul pacienților cu fluctuații motorii grave, medicul poate recomanda tratamentul cu pen de apomorfină, injecția putând fi făcută de mai multe ori pe zi, subcutanat.

În funcție de indicația terapeutică stabilită, pacienții cu boală Parkinson beneficiază la anumite clinici private de pachete speciale de tratament cu pompă de pompă de levodopa/carbidopa/entacaponă sau cu pompă de apomorfină și de monitorizare constantă din partea medicului neurolog. Pentru pacienții asigurați, costul medicației este compensat 100%, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436