REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° ConstanÈ›a Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Afecțiunea puțin cunoscută care îți afectează picioarele și care este un simptom al „ucigașului tăcut“

Afecțiunea puțin cunoscută care îți afectează picioarele și care este un simptom al „ucigașului tăcut“

A.F. 29 iulie 2023 | 00:00 226

AfecÈ›iunea puÈ›in cunoscută care îÈ›i afectează picioarele. Este un simptom al ucigaÈ™ului tăcut, iar oamenii sunt avertizaÈ›i cu privire la un simptom mai puÈ›in cunoscut al bolii coronariene care afectează picioarele. Medicii spun că aceÈ™tia au È™anse de până la „cinci ori” mai mari de a suferi un atac de cord.

Afectiunea putin cunoscuta care iti afecteaza picioarele si care este un simptom al „ucigasului tacut“

Boala cardiacă este o cauză majoră de deces în Marea Britanie. Apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată sau întreruptă de o acumulare de substanÈ›e grase în arterele coronare. Unele simptome sunt cunoscute în mod obiÈ™nuit, cum ar fi presiunea, durerea sau o senzaÈ›ie de apăsare în piept, potrivit Mirror.

AfecÈ›iunea care afectează picioarele, iar durerea acoperă braÈ›ele, gâtul È™i spatele

Adesea, durerea acoperă braÈ›ele, gâtul È™i spatele, în timp ce se deplasează în valuri, cu un început uÈ™or È™i apoi se agravează. În prezent, potrivit medicilor specialiÈ™ti,  aproximativ 11% dintre bărbaÈ›i È™i 9% dintre femei au fost diagnosticaÈ›i cu un fel de afecÈ›iune cardiacă, iar un simptom mai puÈ›in cunoscut este durerea de picioare.

Aceasta poate fi o senzaÈ›ie de „apăsare” sau „crampe” în picioare, a declarat David Newby, profesor de cardiologie BHF John Wheatley la Centrul de excelență în cercetare BHF de la Universitatea din Edinburgh.

„Dacă aveÈ›i o senzaÈ›ie de strângere, de crampe atunci când mergeÈ›i, ar merita să vă consultaÈ›i medicul, deoarece aceasta poate fi un marker al PAD (boala arterială periferică). Este cel mai frecventă la fumători È™i la persoanele care au diabet”, a spus el.

Această afecÈ›iune poate afecta aceleaÈ™i persoane ca È™i atacurile de cord È™i accidentele vasculare cerebrale, iar cele mai grave cazuri pot pune viaÈ›a în pericol. Aceasta apare atunci când depozitele de grăsime se acumulează în artere È™i afectează de obicei picioarele, făcând dureros mersul È™i putând duce la cangrenă È™i chiar la amputare în cazurile grave.

„Oamenii prezintă un risc crescut pe măsură ce îmbătrânesc. Aproximativ una din cinci persoane de peste 60 de ani din Marea Britanie are un anumit grad de PAD”, a declarat Patrick Coughlin, specialist în cardiologie, pentru British Heart Foundation, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768