REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.5° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Afecțiunile grave la care sunt mai expuse persoanele care se enervează ușor

Afecțiunile grave la care sunt mai expuse persoanele care se enervează ușor

A.F. 4 octombrie 2023 | 00:00 315

Un nivel redus de căldură sufletească, de sârguinţă, sociabilitate şi curiozitate şi un nivel mai ridicat de nervozitate sunt asociate cu un risc crescut de afecţiuni cerebrale, transmite luni agenţia Xinhua care citează un studiu recent.

Afectiunile grave la care sunt mai expuse persoanele care se enerveaza usor

Studiul, publicat în revista Nature Mental Health, a fost realizat de o echipă internaţională de cercetători de la mai multe institute, inclusiv Spitalul Huashan al Universităţii Fudan din Shanghai, Universitatea Oxford şi Universitatea Cambridge, notează Agerpres.

Pe baza datelor prelevate din chestionare completate de peste 298.000 de participanţi din cadrul proiectului UK Biobank, o bază de date extinsă şi o resursă pentru cercetări medicale, oamenii de ştiinţă au stabilit cinci trăsături de personalitate, şi anume căldură sufletească, sârguinţă, nervozitate, sociabilitate şi curiozitate.

Ei au explorat ulterior asocierile - şi mecanismele din spatele lor - dintre aceste trăsături de personalitate şi anumite afecţiuni cerebrale comune, cum ar fi boala Parkinson, accidentul vascular cerebral şi schizofrenia.

"Rezultatele au dezvăluit funcţii dăunătoare consistente ale nervozităţii, în timp ce au fost evidenţiate funcţiile protectoare ale căldurii, sârguinţei, sociabilităţii şi curiozităţii în ceea ce priveşte afecţiunile cerebrale", se arată în studiu.

Analize ulterioare au arătat că trăsăturile de personalitate sunt asociate cu regiuni critice ale creierului, inclusiv cortexul frontal, cortexul temporal şi talamusul. În plus, inflamaţia şi metabolismul lipidic explică parţial asocierile dintre personalitate şi tulburările cerebrale, potrivit cercetării.

Studiul oferă o bază pentru intervenţiile orientate pe personalitate în domeniul sănătăţii creierului, contribuind la dezvoltarea neuropsihologiei, a declarat Cheng Wei de la Universitatea Fudan, unul dintre autorii cercetării, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513