REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Afinele stimulează memoria și alungă „ceața creierului“

Afinele stimulează memoria și alungă „ceața creierului“

A.F. 20 noiembrie 2023 | 00:00 235

Fulgii de ovăz sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun. Una dintre proprietățile lor utile este îmbunătățirea memoriei, care poate fi crescută datorită unui fruct.

Afinele stimuleaza memoria si alunga „ceata creierului“

În ultimul deceniu, medicii au fost alarmați de creșterea bolilor cerebrale care apar la tineri. De aceea este recomandat să consumi produse care ajută la promovarea atenției și a concentrării, potrivit The Health Site.

Antioxidanții din afine pot ajuta la reducerea stresului oxidativ

Adăugarea de afine la fulgii de ovăz va ajuta la eliminarea „ceței” din creier de care se plâng mulți oameni, mai scrie publicația. Micul dejun cu fulgi de ovăz preparat prin fierbere singur poate îmbunătăți digestia, ajuta la reducerea greutăți si a nivelului de zahar din sânge.

Puteți adăuga aproape orice. Iar cel mai util supliment pentru sănătatea creierului și funcțiile cognitive sunt afinele. Aceste fructe bogate în fibre reduc ceața creierului și susțin funcția cognitivă care scade odată cu vârsta. S-a demonstrat că o doză zilnică de afine reduce riscul de boli ale creierului.

Pe măsură ce îmbătrânim, creierul începe în mod natural să îmbătrânească, ceea ce duce la tulburări cognitive. Cu toate acestea, antioxidanții din afine pot ajuta la reducerea stresului oxidativ, a inflamației și a riscului de boli Alzheimer și Parkinson.

Flavonoidele conținute de acest fruct se pot acumula în zonele creierului responsabile de funcțiile sale, încetinind potențial îmbătrânirea acestuia. Principalul avantaj al acestui fruct sunt antioxidanții săi.

Afinele, un excelent antibiotic natural și antiseptic

Ele afectează dezvoltarea tumorilor la nivel celular, reducând factorii de formare a acestora, adică reprezintă o bună prevenire. Pe lângă fructele menționate, acești antioxidanți sunt prezenți și în alte legume și fructe: mere, struguri negri, varză roșie, dar din punct de vedere cantitativ este mult mai puțin.

Afinele conțin mulți nutrienți importanți: carbohidrați, potasiu, magneziu, fier, cupru și fosfor. Acidul pantotenic, care favorizează un metabolism mai bun, este conținut și în afine, precum și în următoarele vitamine: A, C, B1, B6, vitamina PP.

În plus, aceste fructe mici conțin pectine, care curăță intestinele de toxine și săruri metalice. Afinele sunt un excelent antibiotic natural și antiseptic. Sunt utile și în tratamentul tusei. Se folosesc atât fructele în sine, cât și un decoct din frunze, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513