REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

AFIR a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de excelentă

AFIR a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de excelentă

A.F. 8 martie 2024 | 00:00 221

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de excelentă, publicând Lista iniţială a proiectelor admise/respinse în urma evaluării eligibilităţii solicitanţilor şi a proiectelor pentru apelul de cerere de proiecte prin PNRR "Îmbunătăţirea infrastructurii liceelor cu profil agricol".

AFIR a finalizat prima etapa care va asigura transformarea liceelor agricole in centre de excelenta

"După o evaluare riguroasă, din cele 76 de proiecte depuse, 62 au fost declarate eligibile, marcând un pas important către modernizarea infrastructurii liceelor agricole. Însă, 14 proiecte au fost neeligibile, ilustrând necesitatea unei planificări şi a unei pregătiri minuţioase a cererilor de finanţare prin includerea tuturor documentelor solicitate", se menţionează într-un comunicat al AFIR, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, AFIR oferă solicitanţilor două zile lucrătoare pentru depunerea contestaţiilor, după primirea de către solicitanţi a grilei anonimizate transmise de Centrele Regionale al AFIR, pentru a asigura transparenţa şi corectitudinea procesului.

"Alocarea financiară generoasă de 43 de milioane de euro, din PNRR, va susţine transformarea liceelor cu profil preponderent agricol în instituţii eficiente care pot asigura formarea unor specialişti adaptaţi rigorilor tehnologiilor moderne. Fiecare proiect poate beneficia de o finanţare maximă de 650.000 de euro, acoperind 100% din cheltuielile eligibile", se mai precizează în comunicat.

Lista proiectelor admise şi respinse pentru finanţarea liceelor agricole este disponibilă pe pagina de internet a agenţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677