REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
28.5° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Agresivitatea Rusiei împotriva CIO a unit şi mai mult mişcarea olimpică, a spus Thomas Bach

Agresivitatea Rusiei împotriva CIO a unit şi mai mult mişcarea olimpică, a spus Thomas Bach

A.F. 7 martie 2024 | 00:00 447

Ostilitatea şi "declaraţiile din ce în ce mai agresive" împotriva Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) ale liderilor politici ruşi "au unit şi mai mult mişcarea olimpică" în jurul măsurilor luate de organizaţie cu privire la războiul din Ucraina, consideră germanul Thomas Bach, preşedintele celei mai mari entităţi sportive din lume, scrie EFE.

Agresivitatea Rusiei impotriva CIO a unit si mai mult miscarea olimpica, a spus Thomas BachThomas Bach

Într-o masă rotundă cu mai multe instituţii de presă, Bach a spus că "această agresivitate vine de la acelaşi guvern care a stat în spatele scandalului privind manipularea sistemului antidoping înainte, în timpul şi după Jocurile de la Soci din 2014".

CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus pentru că a preluat controlul asupra unor organizaţii sportive de pe teritoriul ucrainean. Mai mult, sportivii ruşi vor putea participa la Jocurile de la Paris doar ca independenţi şi dacă nu s-au pronunţat niciodată în favoarea invaziei Ucrainei şi nu aparţin armatei, măsuri primite cu indignare de conducerea rusă.

"Guvernul rus aparent ignoră faptul că ne-a forţat să acţionăm după încălcarea teritoriului Ucrainei. Au obligat comitetul rus să anexeze organizaţii aflate sub jurisdicţia Ucrainei, de aici se trage totul. Este atât de evident... Ei au unit şi mai mult mişcarea olimpică în jurul răspunsului nostru bine calibrat", a spus Bach.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de box amator (IBA), organizaţie exclusă din mişcarea olimpică, rusul Umar Kremlev, i-a numit chiar pe liderii olimpici "prostituate ale sportului".

"Nu îi voi acorda acestui om onoarea de a răspunde la comentariile sale, care vorbesc de la sine", a spus Bach.

Preşedintele CIO a indicat că nu crede că moştenirea sa, când a rămas un an de mandat, va fi legată de conflictele cu Rusia.

"În această mişcare munca nu va fi niciodată încheiată. Întotdeauna vor exista noi oportunităţi, noi provocări. Noi am întreprins multe reforme. Problemele cu Rusia au avut urmări în multe privinţe, dar nu le consider definitorii pentru cei unsprezece ani ai mei ca preşedinte", a declarat el.

Bach s-a referit la patinatoarea rusă Kamila Valieva, suspendată timp de patru ani pentru dopaj, şi a recunoscut că i-a fost "greu de înţeles" s-o vadă alături de Vladimir Putin la deschiderea "aşa-numitelor Jocuri ale Viitorului", în urmă cu două săptămâni în oraşul Kazan.

"A fost folosită în scopuri politice. A fost o lipsă de respect faţă de sistemul antidoping", a afirmat el.

În altă ordine de idei, Thomas Bach a asigurat că "participarea Israelului" la Jocurile de la Paris nu este pusă în discuţie, aşa cum cer unele voci, din cauza conflictului cu Hamas, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
agresivitatea marilor puteri, este la adresa organismelor internationale, care le incurca planurile. exemple sint destule. onu, cio si altele trebuie sa-si schimbe statutele. onu este dorinta/vointa puterilot invingatoare dupa al doilea razboi.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510