REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Agricultorii din Constanța nu-l mai vor pe ministrul Daea: E depășit!

Agricultorii din Constanța nu-l mai vor pe ministrul Daea: E depășit!

Victor ROTARU 20 mai 2023 | 00:00 2016

În mai puțin de două săptămâni la nivelul Guvernului va avea loc rotativa, o rotativă care de-a lungul timpului a născut doar controverse. Liderii politici ce se află la guvernare trag ultimele concluzii referitoare la ce ministere vor urma să aibă fiecare partid, iar potrivit ultimelor „zvonuri”, UDMR-ul ar ieși cel mai șifonat în urma negocierilor. Printre miniștrii care ar urma să plece de tot de la conducerea ministerelor ar fi și Petre Daea, agricultorii din România fiind foarte nemulțumiți de activitatea acestuia în fruntea ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

Agricultorii din Constanta nu-l mai vor pe ministrul Daea: E depasit! Petre Daea 

România se pregătește pentru rotativa guvernamentală, în spatele cortinei negociindu-se la sânge ministerele pe care partidele de la guvernare ar urma să pună mâna. Printre miniștrii care au cam lăsat de dorit din punct de vedere al activității lor se numără și Petre Daea, care cu fiecare decizie pe care o lua adâncea problemele agricultorilor din România. Contactat telefonic de către reporterii de la Replica, Răzvan Filipescu, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, a transmis faptul că ministru Daea a fost deseori depășit de situație: „Pe noi ne interesează să avem un ministru al Agriculturii implicat, activ, care să răspundă într-o manieră rapidă contextului actual. Din păcate, Daea, în cazul problemei cu tranzitul mărfurilor din Ucraina, a reacționat tardiv. Fermierii români au avut de suferit și vor avea în continuare de suferit. Încă nu știm ce se va negocia la Bruxelles referitor la suspendarea importurilor de mărfuri după perioada de 5 iunie, iar o altă problemă cu care noi ne confruntăm și în Dobrogea avem o mare problemă este cea a irigațiilor. Aici pot să acuz o oarecare lipsă de transparență prin faptul că nu am fost chemați încă la negocierea ghidurilor de finanțare pentru proiectele din irigații. Noi ne așteptăm la o alocare mai mare de bani pentru Dobrogea pentru că este o zonă aridă și secetoasă și vrem transparență în elaborarea criteriilor de finanțare pentru proiectele din irigații, asta ne interesează pe noi.

Agricultorii din Constanta nu-l mai vor pe ministrul Daea: E depasit! Răzvan Filipescu - Vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea 

Agricultorii nu sunt mulțumiți de prestația lui Daea 

Fie că vorbim despre diferite subvenții pentru care agricultorii le-au așteptat luni în șir, fie că vorbim de măsurile pe care Daea a reușit să le ia împreună cu Comisia Europeană, referitor la tranzitul mărfurilor din Ucraina, ministrul a dat dovadă de multe ori că este depășit de situație: „Eu nu sunt mulțumit de prestația lui Daea. Mi se pare depășit, reacțiile au fost tardive. Nu vorbim neapărat de un nume, vorbim de activitatea unui minister. Noi, ca Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea, vrem să avem un ministru cu care să avem un dialog, care să înțeleagă necesitatea reabilitării sistemului de irigații din Dobrogea și să îl considere prioritar. Avem a doua cea mai mare suprafață agricolă din țară și avem cea mai mare suprafață amenajată la irigații și se irigă cel mai puțin. Este o zonă care este în curs de deșertificare și dacă nu se acționează urgent și rapid prin irigații și împăduririi, Dobrogea va deveni un deșert. Asta este solicitarea noastră către noul ministru, cine va fi, ce se va întâmpla, trebuie să înțeleagă importanța Dobrogei la nivel național.” a mai transmis vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea 

Agricultorii din Constanta nu-l mai vor pe ministrul Daea: E depasit! Foto cu rol ilustrativ

Există deja probleme la cultura de grâu

Nici bine nu a venit căldura și culturile deja au de suferit, primăvara aceasta precipitațiile au fost mult mai scăzute decât în anii trecuți, iar culturile agricole sunt deja în pericol: „Seceta și-a arătat colții la începutul anului, a urmat o serie de precipitații care ne-a mai liniștit, dar din păcate, în zonele în care nu a plouat în toamnă, există fermieri care au probleme cu cultura de grâu. Dacă la orz și rapiță culturile arată bine, nu putem vorbi de același lucru despre culturile de grâu. Acesta a început să se întoarcă, au apărut foarte mulți dăunători și există riscul unei secete în anumite zone. Culturile sunt monitorizate.” a conchis Răzvan Filipescu. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu inteleg cum de l injuri tu pe Daea cand agricultura din Romania a fost distrusa de capitalisti. Ai ceva personal cu omu?
0
1
Daia este imaginea PSDeului se stie, acum vreo doua luni a fost sustinut public de puscariasul Adrian Nastase pentru ca socrul lui bombonel tovarasul Angelo Niculrescu l-a promovat pe Daia pe linie de partid,dar si Filipescu Razvan este subalternul tot pe linie de partid al lui donn dottore Ponta,acelasi Ponta a carui lucrare de doctorat"care s-a dovedit a fi un fals grosolan",a fost coordonata tot de Adrian Nastase,acelasi Nastase de care se leaga si afacerile tovarasului Filipescu cel batran in agricultura,deci cum s-ar spune partidul comunist roman nu a murit ci s-a rebrenduit in conconrdanta deplina cu timpul si timpurile,sau cum sar spune:"la vremuri noi,tot noi".
4
0
Poza zici ca i gânditorul de la Hamangia.L au păcălit pozarii că așa imagine da bine la public.Da' ăia doar glumeau.
5
0
toti au probleme in activitate, dar parca nu sint toti milogi. fiecare trebuie sa-si rezolve problemele, nu sa vina in tirg cu ele, sa le vinda la p****i(care ii asculta si mai rau, hop la subventii). lasati-va de agricultura, daca nu renteaza.
3
0
Jegul asta are ADN de comunist.Hot si mincinos care au contribuit la distrugerea agriculturi Romaniei.
5
0
Ce va mirati? Nu stiati? A fost pus la mistoo. Misto, mistoo dar si-a angajat tot familionul la stat. Imi vine sa vomit cand incepe sa debiteze lozinci comuniste! Nu el e de vina, ci cei ce l-au numit ministru, doar asa sa faca mistoo de voi!
11
0
Străzile sunt blocate în Rromanicca pentru a curge "wasingtonisti" dirijați de "johanisti"!!!
3
6
Un jeg împuțit, un comunist retardat.
11
1
doar un ministru simpatic si doar atat . trebuie lasat la vatra si sa si vada de pensie si bascalie cu vecinii .
5
5
Daea și Oros,dau din coate să prindă primul loc in lista celor mai slabi miniștrii
7
2
Pai sa l aduca pe Ciolos cu codex alimentarus
5
3
Comportare de activist de partid,de fapt ce a fost înainte de89.
13
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166