REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

AJOFM, luată cu asalt de sute de constănțeni pentru a-și depune documentele pentru șomaj

AJOFM, luată cu asalt de sute de constănțeni pentru a-și depune documentele pentru șomaj

Marieta ȘTEFAN 31 august 2023 | 00:00 3995

În lunile septembrie și octombrie Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Constanța va fi invadată de cei care au lucrat doar de sezon. Angajații instituției se așteaptă la sute de oameni pe lună. Unii dintre ei depun dosare noi, cu condiția să fi lucrat 12 luni în ultimii doi ani, iar ceilalți au deja dosare și le reînnoiesc pentru a putea beneficia de sumele rămase.

AJOFM, luata cu asalt de sute de constanteni pentru a-si depune documentele pentru somaj

În județul și în municipiul Constanța sunt foarte multe persoane care lucrează numai pe perioada sezonului estival. De aceea, angajații Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Constanța se așteaptă  în următoarele două luni la un val de oameni care va invada instituția, pentru a-și depune dosare. 

„În fiecare an, în lunile septembrie și octombrie ne așteptăm la un val de oameni care vor să depună dosare. Sunt de ordinul sutelor pe lună“, ne-a declarat Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al A.J.O.F.M. Constanța.

O parte dintre ei depun dosar nou și pentru a beneficia de indemnizația de șomaj trebuie să facă dovada că au muncit 12 luni în ultimii doi ani. „Unii dintre ei depun dosar nou și trebuie să facă dovada că au muncit 12 luni în ultimii doi ani. Nu are importanță dacă au muncit trei luni într-un an și nouă luni în celălalt. Important este ca suma lunilor muncite să fie 12“, a adăugat Adelina Vlad.

AJOFM, luata cu asalt de sute de constanteni pentru a-si depune documentele pentru somajAdelina Vlad

Cealaltă parte depun dosare deja existente de anul trecut, pentru a reintra în posesia ajutorului de șomaj. „O altă parte dintre ei depun dosare vechi. Aceștia au intrat în șomaj anul trecut, iar anul acesta și-au găsit de lucru pe perioadă determinată. Dosarul existent este suspendat ca urmare a contractului de muncă și se reia pentru perioada care a rămas neplătită din dosarul deja existent”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al A.J.O.F.M. Constanța.

Șomajul se calculează făcând media salariilor din ultimele 12 luni și se ține cont și de vechime. Absolvenții, pentru că nu au vechime, au în jur de 300 de lei, iar cei cu vechime între 600 și 700 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
şomerul înregistrat este persoana care îndeplineşte cumulativ condiţiile pentru statutul de șomer (respectiv este apt de muncă, dar nu are un loc de muncă pe măsura calificării sau se află în situația de a fi pierdut un loc de muncă anterior, din cauze care nu-i sunt imputabile) şi se înregistrează la agenția de ocupare a forţei de muncă pe raza căreia își are domiciliul; Multi nu intrunesc conditia asta, deci la revedere.
1
0
Normal, vara la japcă ospătari si iarna stau ca putorile pe banii prostilor. Ceausescu era mai destept ii baga la deszapezire sau la centrale termice
3
0
f**u va in gura de boschetari
9
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677